Jau daugiau nei prieš savaitę miesto savivaldybė, Vilniaus viešojo transporto atstovai gyrėsi, kad vairuotojai, su pažymėjimais, galės viešuoju transportu naudotis nemokamai. Tikiu, kad nemažai žmonių nusprendė išbandyti viešąjį transportą: o gal patiks? gal tikrai visai patogu? Ir ką jie pamatė: sausakimšus, mažus ir dar, ko gero, seniausius autobusų parko 46-tus autobusus.

Žmonės susigrūdę, nepatenkinti ir galvojantys: galėjau važiuoti su mašina. Tad išvada būtų tokia: gerbiamieji miesto vadovai, jeigu jau siūlote miestiečiams naudotis viešuoju transportu, tą dieną, kai tikrai daugelis norės jį išbandyti, pasirūpinkite, kad netektų nusivilti. Mintis puiki, nemokamas važiavimas, tačiau, akivaizdu, kad, jei jau žmonės už bilietą nemokės, tai paleisime mažiausiai kuro naudojančius, senus, nepatogius autobusus. Vargu, ar kas nors iš tų žmonių, šiandien važiavusių 46 autobusu, daugiau naudosis viešuoju transportu.

Komentuoja „Susisiekimo paslaugų“ Viešųjų ryšių ir komunikacijos specialistas Tomas Šiuškus:

Viešojo transporto išleidimą planuojame atsižvelgdami į sezoną, keleivių srautų dinamiką bei apimtis, mieste vykstančius renginius. Dėl to, nuo rugsėjo 1 d. 46 autobusų maršrute buvo suplanuotas 6 triašių (didelės talpos) autobusų išleidimas, ir jis buvo suplanuotas dar gerokai iki „Dienos be automobilio“.

Tačiau sistemoje patikrinę šios dienos autobusų išleidimą, nustatėme, kad maršrute važiuoja 3 dviašiai ir 3 triašiai autobusai. Dėl susidariusios situacijos kreipėmės į šį maršrutą aptarnaujantį vežėją – UAB „Vilniaus viešasis transportas“ – dėl ne pilnai užtikrinto transporto išleidimo, ypač aktualaus šią dieną. Buvome informuoti, jog mažesnės talpos autobusai išvažiavo dėl techninių nesklandumų, kuriuos patyrė didesnės talpos autobusai.