Nors kelionių ekspertai pastebi, kad keliautojai vis labiau stengiasi pasiimti tik būtiniausius kelionės daiktus, tačiau vykstantys nestandartiniais maršrutais, keičiantys oro uostus, besigabenantys slidinėjimo įrangą ar elektroninius prietaisus keliautojai labiau rizikuoja savo bagažu, rašoma pranešime spaudai. Draudimo bendrovės duomenimis, šiemet dėl bagažo praradimo keliautojų patirti nuostoliai siekia daugiau nei 34 tūkst. eurų.

„Turbūt kiekvienam yra pažįstama situacija, kai bagažas vėluoja. Dalis keliautojų netgi išsiugdė įgūdį trumpų kelionių metu sutalpinti būtinus kelionės daiktus į rankinį bagažą vien dėl to, jog nereikėtų spręsti papildomų problemų bagažui vėluojant ar jo netekus. Norint išvengti tokių netikėtumų, geriausia iš anksto įvertinti kelionės maršruto sudėtingumą bei pasirūpinti tinkama draudimo apsauga“, – pataria Europos bendrovės „ERGO Insurance“ Lietuvoje Asmens draudimo skyriaus vadovas Darius Bivainis.

D. Bivainio teigimu, kelionės bagažo draudimas yra būtina kelionės „higienos“ procedūra tais atvejais, kai keliaujama su persėdimu viename ar keliuose oro uostuose. Žydrė Gavelienė, Nacionalinės turizmo verslo asociacijos prezidentė ir kelionių agentūros „Estravel American Express“ vadovė Lietuvoje priduria, jog kuo sudėtingesnė kelionė, kuo daugiau tarpinių skrydžių ir transporto priemonių keitimų, tuo didesnė tikimybė prarasti bagažą.

Be to, yra sąrašas šalių, kurių oro uostuose nevalia nuleisti akių nuo savo bagažo, tad prieš kelionę verta peržiūrėti šią informaciją. Tarp oro uostų, kuriuose dažnai dėl darbuotojų neatidumo bagažas pasiklysta, Ž. Gavelienė mini Italijos, Prancūzijos, Olandijos, Egipto oro uostus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)