Kaip savo pranešime spaudai rašo organizatoriai, Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyksiančios konferencijos pagrindinis tikslas – suburti mokslininkus, tyrėjus, profesionalius menininkus ir šios srities pedagogus bendrai diskusijai apie kino ir naujųjų medijų srities muzikos ir garso dizaino pokyčius, aptarti garso dizaino ir kino muzikos dėstymo aukštosiose mokyklose aspektus.

Pranešimus skaitys tokie tarptautiniame meno lauke pripažinti savo srities specialistai, kaip prof. dr. Claudia Gorbman (Vašingtono universitetas, JAV), prof. dr. Stephen Deutsch (Bornmuto universitetas, Jungtinė Karalystė), prof. Frederick Kuklowsky (Hartfordšyro universitetas, Jungtinė Karalystė) ir kiti.

Kaip teigia konferencijos vadovas, kompozitorius, LMTA Kino ir televizijos katedros vedėjas Antanas Kučinskas, šis renginys – ne tik puiki proga susitikti mokslininkams, iš viso pasaulio atvykusiems menininkams pasidalinti įžvalgomis. Konferencija yra svarbi Lietuvos kino ir medijų vystymosi procesui.

„Moksliniu lygiu Lietuvoje praktiškai nėra diskutuojami, analizuojami muzikos ar garso dizaino procesai ir tendencijos kine, audiovizualiniuose kūriniuose. Tačiau tai aktualu ne tik šios srities profesionalams, bet ir kiekvienam mėgstančiam kiną ir laukiančiam lietuviškos premjeros. Muzika ir garsas – neatsiejama audiovizualinio kūrinio dalis. Nuo kino ir muzikos industrijų kūrėjų profesinio akiračio, sekamų tendencijų ir naujovių paieškų priklauso ir Lietuvos kino kokybė bei sėkmė tarptautiniu mastu“, – apie konferencijos aktualumą pasakoja A. Kučinskas.

2015 m. vykusioje 1-ojoje konferencijoje nagrinėta tema „Istorija ir iššūkiai“ sulaukė didžiulio dalyvių ir žiūrovų dėmesio, o 2-oji konferencija pasiūlė ne tik naują temą „Teorijos ir praktikos sankirtos“, bet ir pritraukė dar vieną organizacinį partnerį – GEECT – Europos aukštųjų kino mokyklų tinklą. Du kartus per metus GEECT imasi globoti Europos kino mokyklų siūlomas įdomiausias konferencijų idėjas. 2017 m. teisę organizuoti tokios reikšmės renginį iškovojo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Kino ir televizijos katedra.

Konferencijos išvakarėse, rugsėjo 27 d., bus pristatyti LMTA Muzikos inovacijų studijų centre organizuojamų Tarptautinių studentų kūrybinių dirbtuvių rezultatai. Dirbtuvių, kurias ves kompozitorius Titas Petrikis, metu bus tiriamas garso emocinis poveikis žiūrovams kine ir audiovizualiniame kūrinyje.

Rugsėjo 29 d., penktadienį, Šiuolaikinio meno centre įvyks kino muzikos tyrėjo ir vieno žymiausio šiuo metu pasaulyje konkrečiosios muzikos (musique concrète) atstovo, kompozitoriaus Michelio Chiono, filmų peržiūra ir muzikos perklausa.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją