Dešimtą vietą Eurolygoje praėjusį sezoną užėmę kauniečiai liko per dvi pergales nuo ketvirtfinalio. Išaugusius lūkesčių sparnus Š. Jasikevičius be gailesčio kerpa: „Sakau, kad Eurolyga pastiprėjo, o mes praradome 7 žaidėjus. Turime 5 krepšininkus iš praėjusio sezono. Iš pirmų 7 Eurolygos rungtynių tik dvejos yra namuose. Kalendorius yra baisus. Čia yra absoliučiai nauja komanda, absoliučiai naujas sezonas“.

Lietuvos čempionai vasarą atsisveikino su Leo Westermannu ir Luku Lekavičiumi, Renaldu Seibučiu, Brocku Motumu ir Isaiah Hartensteinu, Augusto Lima ir Robertu Javtoku. Jų vietą užėmė Brandonas Daviesas, Aaronas White'as, Axelis Toupane'as, Vasilije Micičius, Dee Bostas ir jaunieji Gytis Masiulis ir Martynas Sajus.

„Dabar kalbėti apie aštuonetą, galvoju, yra neteisinga. Mes neturime tokios sudėties, neturime tiek patirties. Pernai sausio gale – vasario viduryje pajutome, kad galime užsikabinti. Atėjo vienos kertinės rungtynės, mes jas pralaimėjome. Duok Dieve, kad šiais metais ateitume į tą pačią situaciją“, – aiškino treneris, siųsdamas naujokams aiškią žinutę – geras sutartis žaidėjams garantuos ne „Žalgiris“, o darbas komandoje.

Šarūnas Jasikevičius

„Jie (naujokai) ateina su idėja, kad kažkas jų karjeroje įvyks. Jų karjeroje kažkas įvyks tik tuo atveju, jeigu jie bus atsidavę taip pat, kaip buvo atsidavęs Lukas, Brockas ir Leo. Jeigu jie galvoja, kad ateina į „Žalgirį“ ir staiga atliks šuolį, tai aš tada sakysiu: „Alio, Lukas, Leo, Brockas, kiti čia (salėje) buvo kiekvieną rytą. Jeigu laisvas rytas, jie čia ateidavo ir dirbdavo“. Neegzistuoja kažkoks treneris ar sistema, kuri kažką už tave padarys. Jeigu pats kažką pasidarai, tai ir pasieksi. Čia kaip ir bet kurioje gyvenimo srityje“, – „BasketNews.lt“ aiškino Š. Jasikevičius.

Paklaustas, ar „Žalgiris“ sustiprėjo, treneris pirmiausiai apgailestavo, kad prarado Luką Lekavičių: „Tai kažkiek sujaukė planus. Iš 12 norisi turėti 7 lietuvius. Dabar 6 žmonės nesupranta kalbos ir tai yra skirtumas. Skauda prarasti „Žalgirio“ mokyklos auklėtinį. Iš kitos pusės, gražu, kad mūsų vaikas išeina į plačiuosius vandenis, kad jis tiek davė „Žalgiriui“ ir pats dirbo, kaip išprotėjęs. Už tai gavo nuopelną. Tikrai esame atletiškesni. Ar geresni – dar sunku pasakyti“.

Anot jo, L. Lekavičius elgėsi džentelmeniškai ir tik kai finansinės sąlygos buvo dar labiau pakeltos, pats pasiūlė žaidėjui priimti „Panathinaikos“ pasiūlymą. O kaip jam seksis Atėnuose pritapti?

„Sunku pasakyti. Kaip krepšininkas, jis yra priaugęs. Kaip žmogus, nežinau, ar priaugęs. Bet kad per šiuos metus jis priaugs, tai yra faktas. Kitą vasarą, jeigu reikės žaisti rinktinėje, jis atvažiuos tikrai geresnis žaidėjas, nes labiau subręs kaip žmogus. Ar čia bus tinkama vieta? Čia tik spėlionės, pamatysime po metų. Bet aš nestatyčiau prieš jį ir jo darbo etiką. Tokie žmonės anksčiau ar vėliau susitvarko reikalus“, – teigė Š. Jasikevičius.

Lukas Lekavičius

Anksti užsitikrinęs LKL reguliariojo sezono laimėtojų vardą „Žalgirio“ strategas ir direktorius Paulius Motiejūnas per 2-3 savaites sudėliojo naujojo sezono prioritetus. Š. Jasikevičius pasidžiaugė, kad Kauno klubas turi Eurolygos kortą, nes visi nori žaisti Eurolygoje. Tuo pačiu metu Šarui teko užsiimti ir savo ateities planavimu, nes pasiūlymų buvo ne vienas.

„Taip, ir ne vienas. Ir daug kalbų buvo. Bet… Žmonės manimi netiki, kad man čia labai gerai. Būna, aišku, visokių dienų. Gali keiktis, nemiegoti naktimis, būti išvaromas iš aikštės, bet kai paimi visą visumą, tai čia yra labai geras darbas. Vienas geriausių darbų, ką gali turėti Europoje. Man, kaip 41-ių metų treneriui be patirties turėti tokią galimybę – tai yra kažkas fantastiško. Mane palaiko. Sakai tai kitiems, bet vis tiek žmonės nereaguoja. Taip, kiti klubai ateina su dideliais pinigais, bet yra svarbesnių dalykų nei pinigai“, – teigė jis.

Rimčiausią pasiūlymą treneris gavo iš „Maccabi“ tačiau pagarba iš „Žalgirio“ klubo, žaidėjai, personalas jį privertė susilaikyti. Naujas kontraktas su „Žalgiriu“ buvo pasirašytas dvejiems metams, paliekantis Š. Jasikevičiui galimybę palikti Kauną bet kada. „Bet kaip ir sakiau anksčiau, kad išvažiuočiau iš šitos geros vietos, turėtų būti labai geras pasiūlymas“, – tikino jis.

Vasarą Š. Jasikevičius sukūrė savo paskyrą „Instagram“ tinkle ir tikina, kad jam tai patinka: „Norėjau jau seniai, bet labiausiai paskatino vaikai stovykloje Barselonoje. Turiu stovyklą ir su vaikais bendrauju. Paskutinėmis dienomis vaikai klausia: „Kodėl tu ne „Instagrame“? Norime tave sekti“. Antras ženklas buvo tas Kauno mero plakatas. Norisi kažkiek už tai atiduoti atgal. Tai buvo vienas didesnių pagarbos požymių, kiek esu matęs gyvenime. Buvo taip fainai, kad tokia didžiulė pagarba. Aš esu jaunas treneris, bet šioje profesijoje esu su didele patirtimi ir žinau, kad kai bus pora pralaimėjimų, tas ženklas gal bus „Šarai, varyk iš čia“. Suprantu, kad čia viskas labai greitai keičiasi. Bet buvo žiauriai fainai, didžiulė padėka už tokį gražų poelgį“.

Boat trip is always a good idea👍🏻👍🏻👍🏻

A post shared by Saras13 (@saras_jasikevicius) on Aug 7, 2017 at 7:42am PDT

Negana to, „Žalgirio“ treneris norėtų turėtų ir „Twitter“ paskyrą. „Kartais žiūriu kokį futbolą, duoda neteisingą pendelį prieš „Barcą“ ir norisi kažką parašyti. Gal tu niekam ir neįdomus, ką ten rašai, bet vis tiek. Aš dabar suprantu, kad tie socialiniai tinklai, neperlenkiant lazdos, yra fainai. Gal čia „40 metų krizė“? Gal dar kažką reikia pasidaryti? Vėl iš naujo pradėti plaukus dažytis?“, – juokėsi kalbėdamas „BasketNews.lt“ Š. Jasikevičius.

Pirmąsias naujo LKL sezono rungtynes „Žalgiris“ žais jau trečiadienį išvykoje su Alytaus „Dzūkija“, o Eurolygos starte spalio 13-ą dieną savo aikštėje žais su Belgrado „Crvena Zvezda“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)