Europos Parlamente skaitydamas metinį pranešimą apie ES padėtį, jis pareiškė, kad bendrą Europos valiutą būtina įsivesti visoms ES šalims, įskaitant Rytų bei Vidurio Europos šalis, tarp kurių yra ir nestabilios ekonomikos šalių, tokių kaip Bulgarija ir Rumunija, ir kritiškai Europos vienybės politiką vertinančių šalių, tokių kaip Lenkija ir Vengrija.

J. C. Junckeris pasiūlė sukurti naują programą, pagal kurią šalių perėjimui prie bendros valiutos būtų teikiama techninė ir finansinė pagalba, rašo britų leidinys „The Independent“.
Šiuo metu euro zonai priklauso 19 iš 28 ES valstybių narių.

Komisijos pirmininkas taip pat paragino siekti glaudesnio bendradarbiavimo ES viduje. Jo nuomone, būtina parengti strategiją, kuri užtikrintų Europos pramonės konkurencingumą. Taip pat reikia sukurti naują struktūrą, kuri stebės, kaip laikomasi bendrų standartų ES šalių darbo rinkose, praneša „Deutsche Welle“.
J. C. Junckeris paragino stiprinti prekybinius santykius su ES partneriais ir pareiškė, kad iki 2019 metų ES ketina sudaryti prekybos susitarimus su Australija ir Naująja Zelandija.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)