Praėjusią savaitę Utenos aplinkosaugininkai gavo informaciją apie tai, kad Išnarų ežere (Molėtų r.) vykdoma neteisėta žvejyba statomais tinklais. Netrukus pareigūnai jau budėjo ežero pakrantėje. Kadangi ji buvo ypač užpelkėjusi, prireikė net dviejų gamtos apsaugos pareigūnų ekipažų.

Vis dėlto, automobilius teko palikti mažiau pastebimoje vietoje. Dažnai brakonieriai pasirūpina savo saugumu ir ant kranto palieka asmenį su mobiliuoju telefonu, kuris perspėtų apie besiartinančius inspektorius. Siekdami nepapulti į tokias pinkles, pareigūnai turėjo brautis per bruzgynus ir pelkes pėsčiomis.

Brakonierių valtis

Jau buvo prietema, kai nuo Laukininkų kaimo pusės iš švendryno išplaukė valtis. Joje buvę du asmenys netrukus pradėjo statyti tinklus, net neįtardami, kad jų veiksmai yra fiksuojami vaizdo įrašu. Dar minutė ir pareigūnų motorinė valtis buvo prie brakonierių. Iš pradžių sulaikyti asmenys dar bandė neigti vykdę neteisėtą žvejybą, tačiau aplinkosaugininkai turėjo pakankamai įrodymų.

Kai tik brakonieriai buvo parplukdyti į krantą, čia iš karto atsirado ir dar trys aplinkosaugininkams gerai žinomi asmenys, jau ne kartą bausti už žvejybą tinklais. Pergudrauti aplinkosaugininkų jiems nepavyko, todėl visiems sulaikytiems vyrams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai.

Kadangi pareigūnams pavyko brakonierius sulaukti dar tiks statant tinklą, žalos gamtai jie padaryti nespėjo. Už neteisėtą žūklę visiems sulaikytiesiems teks sumokė baudas nuo 120 iki 300 eurų, be to, iš brakonierių bus paimta ir žūklėje naudota medinė valtis.