„Kelintą kartą apie tai kažkodėl kažkas paklausia, nes, logiška, artėja rinkimai, o aš esu pats geriausias kandidatas. Ar aš eisiu? Visi klausia. Kalbant rimtai, man atrodo, kad aš tai suvokčiau nebent kaip tam tikrą hipotetinę situaciją, kuri, jau dabar akivaizdu, kad niekaip negali įvykti, kažkokį aukojimąsi“, – „Laisvės TV“ laidoje „Laikykitės ten“ kalbėjo E. Jakilaitis.

Anot jo, modeliuoti galvoje galima tokią situaciją: yra 5 kandidatai, bet 4 dirba rusams, o 1 – vagis.

„Pas tave susirenka kokia nors Senolių taryba ir sako: „Klausyk, Edmundai, reikia“. Aš: „Klausykit, chebra, aš motociklu važinėju, aš mėgstu vandens sportą, kaip tai atrodys? „Rondo“ klausau vienas, dar kažką... Kaip aš gyvensiu?“. Bet: „Ne, reikia“. Na, gerai, einu“, – kalbėjo jis.

Savo paties tapimą prezidentu E. Jakilaitis vadintų auka tėvynei, kuri būtų skiriama esant kažkokiems aiškiai suvokiamiems, dominuoti galintiems blogiams.

„Dabar, ką aš girdžiu, aš matau, Žygimantas Pavilionis, panašu, kad eina į prezidentus, Vygaudas Ušackas, Gitanas Nausėda“, – vardijo laidos pašnekovas.

Žurnalisto teigimu, jau dabar, kaip pilietis, jis turi, ką rinktis.

„Aš išvardinau 3 pavardes, o jų tikrai bus daugiau, jau dabar turiu, iš ko rinktis. Aš galėčiau už vieną iš jų trijų balsuoti ir tikrai žinočiau, kad tai yra normalus pasirinkimas – nereikia nieko gelbėti, gąsdinti ar prieš kažką kovoti – geresnis ar blogesnis, tikrai buvo blogesnių“, – aiškino E. Jakilaitis, pajuokavęs, kad prezidentu gali tapti ir vėliau.

Žurnalisto teigimu, jis negalėtų tapti politiku nė iš šio, nė iš to – esą kažkas rimto turėtų nutikti.

„Tam tikromis situacijomis aš galėčiau tapti eiliniu kareiviu. Jei reikėtų, galėčiau. Galbūt tam tikroje situacijoje galėčiau tapti ir prezidentu, bet ta situacija turėtų būti visiškai išskirtinė. Aš tai suprasčiau kaip tikrų tikriausią aukojimąsi savo viso to gyvenimo, kurį suprantu, kuriu, atsisakymą dėl aukštesnių tikslų. Dabar aš matau, net nesant galutiniam kandidatų sąrašui, kad ten yra gerų kandidatų. Kam būti prezidentu, jei juo gali nebūti?“, – klausė E. Jakilaitis.

Tiesa, prieš mėnesį, paskelbus Įtakingiausių Lietuvos žurnalistų sąrašą, E. Jakilaitis DELFI sakė, kad prezidento rinkimuose tikrai nedalyvaus.

„Apskritai neturiu tiek tuščiagarbiškumo, kad galvočiau galintis būti prezidentas“, – DELFI sakė jis.

Žurnalisto nuomone, labiausiai tikėtina, kad naujas Lietuvos prezidentas bus nepartinis žmogus su sėkmės istorija, galbūt tai bus vyras.

„Gali būti, kad mes apskritai garsiai net nesame ištarę būsimo prezidento pavardės“, – klausiamas, kas bus kitas Lietuvos prezidentas, svarstė E. Jakilaitis.