„Surakinimas“ paskutinėse B grupės rungtynėse prieš Vokietijos krepšininkus taip ir neatslūgo, o kamuojantys skausmai prieš žūtbūtinį mūšį aštuntfinalyje prieš graikus ties Mindaugo pavarde verčia dėti riebų klaustuką.

„Jam skauda nugarą – apie jo dalyvavimą rungtynėse spręsime prieš pat rungtynes, po apšilimo“, – aiškindamas nemalonią situaciją neišsiplėtė Dainius Adomaitis.

Ir jeigu blogiausias scenarijus virstų realybe, ši netektis Lietuvos komandai būtų itin skaudi. Nors 27-erių puolėjas dažniausiai kyla nuo suolo, tačiau būtent jis yra vienas kertinių mūsiškių ginklų puolime.

Per penkerias rungtynes 205 cm ūgio Niujorko „Knicks“ narys vidutiniškai pelnydavo po 14,4 taško ir pagal šį rodiklį nusileisdavo tik Jonui Valančiūnui (16,4).

Tiesa, Kūzės rezultatyvumo statistika galėjo būti ir geresnė, tačiau dėl suskaudusios nugaros mūšyje dėl pirmos vietos B grupėje puolėjas nežaidė nuo pat trečiojo ketvirčio ir spėjo įmesti tik 7 taškus. Visose ankstesnėse dvikovose jis perlipo dviženklio taškų skaičiaus ribą.

Lietuvos ir Graikijos rinktinių dvikova šeštadienį startuos nuo 21.30 val. Šios poros nugalėtojas dėl bilieto į pusfinalį grumsis prieš kroatus arba rusus.

Eurobasket 2017 aštuntfinalio schema
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)