11 žurnalistikos studentų iš visos Lietuvos kartu su DELFI kolektyvu nusprendė parodyti savo gimtuosius miestus netikėtu kampu – kuris gi iš jų europietiškiausias, o kuriam dar reikėtų pasitempti? Tačiau vos kibus į darbus jaunųjų žurnalistų laukė netikėtumas: pristatyti savo gimtinę jie turi ne tik žiūrovams, bet ir miesto svečiams, kurie regi ne akimis, o širdimi.

Būsimos žurnalistės neregių porai iš Vilniaus pristatė Klaipėdą ir pasirinko tam tikrai neeilinę dieną – pačią garsiosios Jūros šventės kulminaciją. Todėl viešnagei krypstant vakarop visa janimo iniciatyvos „Nematyta...“ komanda neišvengiamai patraukė uosto link, nes ten išsirikiavo didingi „The Tall Ship Races“ lenktynių burlaiviai. Jūrų apsauga nuo užterštumo kaip ir klimato kaitos pažabojimas yra vienas iš Europos Sąjungos politikos prioritetų. Ar didžiuosius burlaivius galima pavadinti viena ekologiškiausių susisiekimo priemonių, kuri galbūt yra ne praeities reliktas, o priešingai - ateities transportas? Į šį klausimą atsako Brazilijos laivo kapitonas, kol jo pavaldiniai kaitina šviesiaplaukių lietuvaičių kraują pietietiškais ritmais ir judesiais.

Tokiuose kultūriniuose susibūrimuose kaip Jūros šventė Europos Parlamentas įžvelgia puikią konfliktų prevencijos priemonę, kuri vienija žmones, o turizmo skatinimas užtikrina ir viso regiono darnų vystymąsi. Jūros šventėje puoselėjamas dar vienas Europos Sąjungos prioritetas – išsaugoti kultūrinę įvairovę ir tradicinius amatus. Tuo suskubo pasidžiaugti laidos herojai Andžėjus ir Vaida, įsigiję spalvingų tautodailės kūrinių. Be galo ilgą ir turiningą dieną uostamiestyje vainikavo Jūros šventės fejerverkai, kuriems stebėti DELFI filmavimo grupė pasirinko patį geriausią tašką – Smiltynės krantinę.

Prisipažinę mylintis Klaipėdą projekto svečiai ir žurnalistės gavo netikėtą dovaną: iškart po fejerverkų uosto laivai savo signalais sugrojo jiems užburiančią muzikinę kompoziciją.

Projekto kūrėjų ir dalyvių įspūdžiai jau visai netrukus apibendrinančioje laidoje apie visą jų apsilankymą „Nematytoje Klaipėdoje“.