Išvykę tautiečiai šį rajoną praminė Bektoniškėmis – ne tik todėl, kad čia gyvena daug lietuvių - čia įsikūrė ir sėkmingai gyvuoja Lituanicos prekybos centras ir restoranas, parduotuvė Juvelyrika, knygynas Knygnešys, grožio salonas.

Prieš 30-40 metų šioje vietoje buvo Londono sąvartynas, tačiau plečiantis miestui ir pritrūkus gyvenamųjų plotų buvo nuspręsta čia pastatyti naują rajoną – Bektoną.

Prekybos centro aikštelėje sutiktas dažytojas Rokas ir jo draugas teigę, kad būsto kainos čia nuolat kyla, todėl vis daugiau lietuvių keliasi į kitus rajonus. Vyrai prasitarė, kad namo su trimis miegamaisiais nuomos kaina mėnesiui čia atsieina apie 1500 svarų.

Orijui tautiečiai pasakojo, kad šiame rajone dauguma lietuvių jaučiasi kaip namuose – pamiršta gyvenantys Londone, nes jaučiasi lyg Alytuje ar Kaune. Gatvėse daug lietuviškų užrašų, žmonės kalbasi ir sveikinasi gimtąja kalbą, o prekybos centre nesunku rasti įvairių lietuviškų gaminių. Štai Lituanicos prekybos centre gėlių parduotuvėje dirbanti ponia Vida teigė, kad lietuviškos puokštės yra gražesnės, todėl pas ją gėles perka ne tik tautiečiai, bet ir susižavėję britai.

Tame pačiame prekybos centre Orijus rado kavinę, kurioje visas kolektyvas iš Lietuvos, knygyną, kuriame apstu lietuviškų knygų bei grožio saloną, kuriame pas tautiečius apsikirpti norinčios moterys moka nuo 25 iki 35 svarų.

Daugiau žiūrėkite reportaže:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)