Su portalu KABLYS.lt savo įspūdingų laimikių nuotraukomis pasidalinęs vaikinas pasakoja, kad karpių žūkle jį užkrėtė tėtis. Nors jaunasis žvejys nespjauna ir į kitų žuvų žūklę, tačiau karpiai jam patinka labiausiai, nes užkibusios didelės žuvis padovanoja daugiausiai įspūdžių.

„Mano tėtis karpiauja jau 20 metų, tad ir aš užsimaniau išbandyti karpių žūklę. Pabandžiau ir šis žūklės būdas mane iškart sužavėjo, nes kovos su žuvimis suteikia daug adrenalino. Be to, norint sugauti karpį reikia pamąstyti, pagalvoti, kaip jį apgauti. Tai taip pat labai įdomu”, - portalui KABLYS.lt pasakojo Augustinas.

KABLYS.lt skaitytojo Augustino laimikis

Tiesa, vien tėčio pamokomis meškeriotojas nesikliauja ir stengiasi daug dalykų atrasti pats. Tėtis parodė, kaip rišti sistemėles, pavadėlius, kaip ant plauko sistemos verti baltyminius kukulius, o visa kita – paties Augustino nuopelnai. Jaunasis žvejys pats maišo jaukus, renkasi baltyminių kukulių skonius. Rezultatai rodo, kad jis eina teisingu keliu. Kol kas didžiausias Agustino karpis svėrė 15,5 kilogramo, o mažesnių karpių bei amūrų jau sugautas ne vienas ir ne du.

KABLYS.lt skaitytojo Augustino sugautų laimikių svoris

„Naudoju ir vaisiais kvepiančius ir smirdančius baltyminius kukulius, taip pat derinu jų skonius. Pavyzdžiui, nuotraukoje matomą amūrą sugavau ant braškės ir slyvos skonio derinio, o didžiausias mano karpis susigundė smirdančiu kukuliu, kurį buvau papuošęs šviečiančio kukulio gabaliuku”, - atskleidė žvejys.

KABLYS.lt skaitytojo Augustino laimikis

Nors Augustinas gaudo ir kitais būdais, žvejoja lydekas, karšius, lynus, karosus, starkius, visgi karpių žvejyba jį domina labiausiai.

Panašu, kad auga tikrai rimtas konkurentas geriausiems Lietuvos karpininkams.