Pamatyti NBA lygoje žaidžiantį M. Teodosičių nekantriai nori vienas garsiausių amerikiečių krepšininkų, su „Golden State Warriors“ praėjusį sezoną čempionu tapęs Kevinas Durantas.

Anot 28-erių puolėjo, jis negali pamiršti serbo perdavimo, kurį pastarasis atliko praėjusią vasarą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, per rungtynes su amerikiečiais.

„Negaliu sulaukti, kol pamatysiu jį žaidžiantį NBA. Pernai jis atliko patį geriausią perdavimą, kokį esu matęs gyvenime. Mes visi nutilome ir pagalvojome: „O kaip jis tai padarė“? Jis veržėsi link krepšio ir nusisukęs atliko perdavimą per galvą savo komandos draugui, kuris stovėjo prie tritaškio zonos. Tai apgavo ir mane – nesu matęs nieko panašaus ir nekantriai laukiu, kol pamatysiu jį NBA čempionate“, – teigė K. Durantas.

30-metis M. Teodosičius į NBA lygą keliasi po šešių sezonų, praleistų Maskvos CSKA gretose. Su „Clippers“ jis susitarė dėl dvejų metų sutarties.

Praėjusiose olimpinėse žaidynėse Serbijos rinktinė iškovojo sidabro medalius, JAV krepšininkams finale ji pralaimėjo 66:96.