Taigi, pradėkime nuo esmės: į kariuomenę privalu šaukti ir moteris. Jei sutinkate, galite toliau neskaityti. Jei nesutinkate, gyvenate alternatyvioje realybėje ir aš jus grąžinsiu į tikrąją. Ir parašysiu taip, kad visi galėtų suprastų.

Pradėkime nuo to, kad nesvarbu, kas tu esi. Tu gali būti: šešetuką tuoj gimdysianti moteris, su trimis kojomis gimęs aštuoniolikmetis, tik aukštakulnius dėvintis vyras, magistrantė karjeristė, astma sergantis filosofas, milijoną per metus uždarbintis verslininkas, dviejų kūdikių motina, šešiolikmetė mokinukė, benamis girtuoklis, šiaip girtuoklis, neįgali siuvėja, prasiskolinęs vakarėlių liūtas, senus tėvus slauganti moterytė, sėkmingas advokatas, kasininkė, politikė, ar bet kas kitas ar kita, įrašykit patys. Jei įvyks karinis konfliktas, būsi taikinys. Niekas nežiūrės, kad esi nėščia ar tempi už rankos vaiką, ar stumi neįgaliojo vėžimėlį, ar ant užpakalio turi ištatuiruotą užrašą „pacifistė“. Supranti? Jei kas nors įvyks, tavo visi pasiteisinimai sugrius kaip kortų namelis, ir gausi kulką kakton nespėjusi iškelti dviejų pirštų simbolio. Nei lietuviškai, nei angliškai neišprašysi priešo, kad nešautų į pilvą – kaip tik galvos, kad pati rodai, kur taikytis! Tad visi kliedesiai apie nėštumus, pacifizmus ir panašius dalykus padarys tave ne kokia kitokia, o negyva.

Ar dabar aišku? Kai pasakiau be užuolankų? Be pagražinimų? Visiškai atvirai? Tavo pačios labui, tikiuosi.

Jeigu esi fiziškai sveikas žmogus, vienintelis kelias – į kariuomenę. Tiek vyrams, tiek moterims. Nes patikėkite, nei jūsų vyrai, nei jūs pačios nenorite sužinoti, kas vyksta karinio konflikto metu neginkluotoms, „moteriškoms“ moterims.

Jeigu nesi fiziškai sveikas žmogus, gydykis. Jei pasidomėsi tiek oficialia, tiek neoficialia medicina, nustebsi sužinojęs, kiek ligų išgydoma vienokiais ar kitokiais būdais.

Alternatyviu atveju, kariuomenė nėra vienintelis karinės veiklos šaltinis. Pasidomėkite Lietuvos šaulių sąjunga (priimami visi norintys nuo 11 metų; pats didžiausias mokestis – 7 eurai už narystę metams; dalinių yra visuose Lietuvos miestuose), sukarintomis stovyklomis. Daugiau organizacijų, prie kurių gali prisijungti, įskaitant studijas karo akademijoje, rasi karys.lt.

Jeigu dėl sunkiai įsivaizduojamų priežasčių negali prisijungti prie nieko panašaus, ką gi, teks tapti avele, kurią mes saugosime. Tačiau tu vis tiek gali būti naudingas! Lankyk pirmos pagalbos, slaugymo, savigynos, masažo kursus. Jei tik pajudinsi užsisėdėjusią sėdynę, atrasi, kuo gali būti naudingas.

Prisimink Izraelio valstybę ir tą esminį faktą, jog ten moterys „negimdo“ ir „nebūna pacifistės“! Jei norėsi, rasi šimtą ir dar vieną priežastį, kodėl geriau sėdėti susisukus prie kompiuterio su „čipsų“ pakeliu, bet tokiu atveju nesi vertas savo šalies. Nė nedrįsk skųstis, kad joje kažkas blogai.

Skaičiau emigrantų ašaromis sulaistytus laiškus. Mano verdiktas paprastas – tai yra jų savigarbos klausimas. Nenori – nereikia. Paskui jie verks, kad neranda padorių antrų pusių, bet čia jau kita tema...

Pagalvok, skaitytojau.

Parašas: 34 metų kariškio žmona, ragavusi kario duonos, šiuo metu kelianti kvalifikaciją, turinti 14 metų dukrą „išplautomis smegenimis“ (jaunąją šaulę) ir 4 metų sūnų, būsimą Lietuvos pasididžiavimą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norėtum pasidalinti įdomia istorija ar pranešti naujieną? Rašyk pilieciai@delfi.lt.