Vakaro svečiai, nešini kėdėmis, stalais ir krepšiais, kupinais maisto, penktadienio vakarą pagaliau sužinojo – šįmet „Baltoji vakarienė“ šurmuliuoja Katedros aikštės pašonėje, prie įėjimo į Valdovų rūmus.

Į baltąją puotą susirinkę svečiai paisė visų šventės taisyklių: ant stalų tiesė baltas staltieses, kai kurie savo staliukus puošė ir valtų gėlių žiedais, žvakėmis.

Kiekvienas svečias turi paisyti ir griežto aprangos kodo: šventėje gali dalyvauti tik visiškai baltai pasipuošę asmenys. Šventėje nevalia dėvėti sportinio tipo drabužių, taip pat ir avalynės.

Tūkstantis žmonių - tiek šįmet susirinko svečių ir viešnių į baltąją puotą. Ketvirtąjį kartą Lietuvoje vykstanti šventė nuo pirmosios puotos padvigubėjo, pirmąjį kartą puotoje dalyvavo 500 svečių.

Kodėl šventė rengiama Katedros aikštėje Vilniuje? „Vakarienė turi būti rengiama prestižinėje, matomoje vietoje ir kasmet vis kitoje“, – pasakojo organizatorės.

„Baltoji vakarienė“ Vilniuje jau buvo surengta rotušės aikštėje, Gedimino prospekte ir prie Lietuvos dailės muziejaus.

DELFI kalbinti vakarienės svečiai pasakojo, jog vakarienei ruošėsi nuo kelių dienų iki mėnesio. Veidus po kaukėmis paslėpusios merginos tikino, jog šventei ruošėsi kruopščiai ir ilgai, o gyvų gėlių vainikais pasipuošusios draugės apdarus bei maistą susiruošė vos per dvi dienas.

Tarp tūkstančio svečių buvo galima išvysti ir žinomų veidų: Žilviną Grigaitį, Jurgą Šeduikytę, Beatą Nicholson, Sigitą Praspaliauską, Mariją Palaikytę ir būrį kitų.

Ant baltomis staltiesėmis nuklotų stalų susirinkusieji dėliojo maistą, žvakides, gėles ir, besiklausydami romantiškų muzikos garsų, tiesiog mėgavosi pagaliau pragiedrėjusiu Vilniaus dangumi ir elegantiška atmosfera.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (285)