„Iškart atsidariau straipsnį, nes jo skambus pavadinimas gąsdino nukritusiais vaikų nagais, o pati situacija buvo nupiešta rimčiau, nei teroro išpuolis. Teko atlaikyti susirūpinusių Lietuvoje likusių giminių skambučių laviną ir net sulaukti grasinimų iš vieno mamų forumo dalyvių neva nuvežiau savo vaiką į ligų židinį ir net man gali būti iškelta baudžiamoji byla“, - pasakoja moteris.

Ji neslepia, jog po to, kai sužinojo apie galimai siaučiantį virusą, pasidomėjo jo simptomais ir galimomis pasėkmėmis, kad būtų ramiau pasikonsultavo su lifte sutiktu pas pacientą vykusiu mediku.

„Supratau, jog gydytojas tikrai ne pirmą kartą girdėjo Koksaki pavadinimą, tačiau pasakojo, kad daugiausia ligonių skundžiasi ausų, gerklės skausmais ir kreipiasi su nesunkiomis traumomis. Šiemet šio viruso viešbutyje „Rixos Premium Tekirova“ dar nepasitaikė, o ir jei būtų pasitaikę, negi apsisuksi ir išsigandęs skrisi namo? Suprantu, kad kiekviena liga yra savaip bjauri, tačiau virusas nemirtinas. Viešbutis itin mėgstamas šeimų su mažyliais, matėme turistų net su naujagimiais, tad viruso neišsigandome ne tik mes. Tuo metu, kai atostogavome, viešbutyje vyko vaikų festivalis ir jo nuotaikų niekas netrikdė“, – DELFI pasakojo Laura.

Į Turkiją ji vyko su vyru ir pradinuke dukra ir vienintelis dalykas, kas pasikeitė sužinojus apie galimą pavojų buvo kruopštesnė higiena.

„Viešbutis tikrai prabangus, tualetai nuolat valomi, visur yra įmontuoti rankų sterilizatoriai. Įeinant į vaikų klubą rankos sterilizuojamos visiems – tiek vaikams, tiek jų tėveliams, tad, mano įsitikinimu, bujoti Koksaki virusui sąlygos buvo itin netinkamos”, – juokiasi lietuvė.

Moteris neslepia, jog ją kiek nustebino diskusijos Mamų forumuose – parašius komentarą apie tai, jog šiuo metu su vaiku kaip tik ilsisi Turkijos kurorte ir nežada atšaukti atostogų, sulaukė ne tik pasmerkimo, neva nemyli savo vaikų, bet net ir grasinimų būti nubaustai pagal baudžiamąjį kodeksą.

„Forumuose po žiniasklaidoje pasirodžiusių straipsnių ėmė virti diskusijos, ar saugu keliauti į Turkiją. Kaip visad garsiausiai ėmė reikštis „supermamytės“, kurios sakė, kad jokiu būdu nevežtų savo vaikų atostogauti, atšauktų kelionę net jei ir prarastų už ją sumokėtus pinigus. Parašiusi, kad nebijau viruso ir toliau ramiai atostogausime, iš kai kurių susilaukiau net grasinimų, kad specialiai savo vaiką vežu susargdinti ir man gresia baudžiamoji atsakomybė.

Tačiau atsirado nemažai tokių, kurios rašė asmenines žinutes ir klausė patarimo, ar saugu vykti į Turkiją su mažamečiais. Visus raminu, kad tikrai nesibaimintų ir drąsiai ramiai sau atostogautų. Ypač, jei atostogos vyks gerame viešbutyje, kur rūpinamasi higiena. Tai šiltiems kraštams būdingas virusas, kurį galima pasigauti ne tik Turkijoje. Diskusijose dalyvavo daugybė mamų, kurių vaikai būtent šį virusą pasigavo darželyje Lietuvoje ar tiesiog bendraudami su kaimynais kieme“, – sako Laura ir tikina, kad jei galėtų laiką atsukti atgal, vyktų atostogauti į minėtąjį viešbutį darkart net nemirktelėjusi.

Nuotraukų albume skaitytoja užfiksavo, kaip Turkijos viešbutyje rūpinamasi higiena ir kaip atsipalaidavę atostogauja šeimos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)