Jokios apčiuopiamos patirties politikos srityje neturinti moteris pastaruosius penkerius metus palaikė gana artimus ryšius su visa Trumpų šeima.

Ji ne tik sugebėjo papildyti patikimiausių prezidento patarėjų gretas, bet ir tapo viena iš geriausiai apmokamų Baltųjų rūmų darbuotojų. Metinis H. Hicks atlygis siekia net 180 tūkst. JAV dolerių (153 tūkst. eurų).

Turint omeny gana neiškalbingus faktus šios moters, kaip visuomenės veikėjos, biografijoje, natūraliai kyla klausimas, dėl kokių priežasčių jai buvo patikėtos vienos iš svarbiausių pareigų JAV vyriausybėje.

Į prezidento akiratį pateko I. Trump dėka

H. Hicks karjeros pradžia reikėtų laikyti ryšių su visuomene atstovės pareigas, kurias ėjo Ivankai Trump priklausančioje madingų gaminių įmonėje.

Kitados šiai moteriai teko dirbti ir modeliu: demonstruoti mados namų „Ralph Lauren“ sukurtus drabužius, taip pat fotografuotis leidinių viršeliuose, tad nekeista, kad į jos pareigas įėjo ir keleto I. Trump prekės ženklo apdarų demonstravimas.

Dirbdama su vyriausia D. Trumpo dukterimi H. Hicks neišvengiamai pateko ir į prezidento akiratį.

2014 metų spalį jis pats patikėjo jai ryšių su visuomene atstovės pareigas vienoje iš savo nekilnojamojo turto įmonių, o pernai leidiniui GQ patvirtino, kad H. Hicks sugebėjimai išties išskirtiniai.

Politikoje atsidūrė atsitiktinai

2015 metų pradžioje H. Hicks kartu su D. Trumpu išvyko į kelionę, kuri, kaip pasirodė, įėjo į vieną iš pirmųjų jo prezidento rinkimų kampanijos etapų. Būtent šio, galima sakyti, atsitiktinumo dėka jauna moteris pateko į politiką.

H. Hicks prisidėjo prie D. Trumpo „Twitter“ paskyros populiarinimo: ji užrašinėjo, ką tuometinis kandidatas į šalies vadovo postą norėjo pasakyti, be to, nurodinėjo jo organizacijos nariams bendrinti skelbiamas žinutes.

Kai kampanija įgavo pagreitį, H. Hicks teko apsispręsti grįžti prie pareigų D. Trumpo nekilnojamojo turto įmonėje arba tapti jo atstove spaudai ir darbuotis vien politikos srityje.

Nors pati pasirinko pirmąjį variantą, asmeniškai D. Trumpo paprašyta nesitraukti iš komandos, ji sutiko pasilikti.

Niekada nesistengė atkreipti į save dėmesio

H. Hicks itin retai sutinka duoti interviu, nors pati dažnai būna šalia D. Trumpo, kai šiam tenka atsakinėti į žurnalistų klausimus.

Pradėjusi dirbi prezidento rinkimų kampanijoje, ji ištrynės savo „Twitter“ paskyrą, o „Instagram“ profilį padarė privačiu.

Kitaip nei daugelis, pastaraisiais mėnesiais pasitraukusių arba pašalintų iš D. Trumpo komandos, H. Hicks visą laiką uoliai dirbo ir ištikimai atstovavo ne ko nors kito, o tik prezidento interesams.

H. Hicks būdą ir pažiūras puikiai iliustruoja jos buvusio lakroso trenerio dienraščiui „Washington Post“ pasakyti žodžiai: „Jai buvo svarbus visų dalyvavimas. Sugebėjimas dirbti komandoje ir ginti savo poziciją yra išskirtiniai jos bruožai.“

Akivaizdu, kad ištikimybė prezidentui buvo deramai įvertinta: dabar H. Hicks yra ilgiausiai D. Trumpo komandoje dirbanti patarėja politikos klausimais.

Tapęs šalies prezidentu D. Trumpas patikėjo H. Hicks naujas pareigas: ji buvo paskirta Baltųjų rūmų strateginės komunikacijos padalinio vadove.

Bendraudama su prezidentu ši jauna moteris anaiptol nemėgina jo perkalbėti ar įtikinėti, o paprasčiausiai sudaro sąlygas padaryti tai, ką pats yra užsibrėžęs.

Remiantis leidinio „Politico“ publikacija, H. Hicks yra viena iš keleto D. Trumpo šeimai tikrai artimų asmenų – ji net valgo šabo pietus kartu su prezidento dukterimi I. Trump ir žentu Jaredu Kushneriu.

H. Hicks buvo viena iš nedaugelio D. Trumpo bendražygių, dalyvavusių gegužės mėnesį įvykusiame prezidento susitikime su popiežiumi Pranciškumi.

Nors šiuo metu skirtos komunikacijos departamento vadovės pareigos yra laikinos, stebint, kokiu tempu H. Hicks kopia karjeros laiptais, galima spėti, kad šiame poste ji liks ilgiau už bet kurį savo pirmtaką.