Filmų „Rozmari kūdikis“ (Rosemary's Baby) ir „Kinų kvartalas“ (Chinatown) režisierius kaltinamas, kad 1977-aisiais kino žvaigždės Jacko Nicholsono namuose Los Andžele šampanu ir vaistais apsvaigino 13-metę Samanthą Geimer ir ją išžagino.

Federalinis teisėjas Scottas Gordonas 10 puslapių nutartyje nurodė, kad S. Geimer dėl šios bylos aiškiai patyrė kančių, bet jis negalįs nutraukti proceso „vien todėl, kad tai geriausiai atitiktų nukentėjusiosios interesus“.

R. Polanski, kuriam penktadienį sukako 84 metai, pripažino kaltę dėl lytinių santykių su nepilnamete, kai buvo panaikinti keli sunkesni kaltinimai, tokie kaip apsvaiginimas ir išžaginimas. Jis praleido 42 dienas kalėjime, o paskui buvo paleistas, kol teismas paskirs ja bausmę.

R. Polanski teigia, kad jam buvo pažadėta, jog po areštinėje praleistų šešių savaičių jam daugiau neteks kalėti už šį nusikaltimą.

Tačiau 1978 metais, manydamas, kad teisėjas atmes pasiektą susitarimą ir dešimtmečiams pasiųs jį į kalėjimą, režisierius pabėgo į Prancūziją.

Birželį S. Geimer emocingai ragino teisėją užbaigti šią bylą, kad ji galėtų toliau gyventi savo gyvenimą. Moteris sakė, kad pastaruosius 40 metų ji ir jos šeima dėl šio užsitęsusio proceso patyrė didžiulių kančių.

„Maldauju apsvarstyti galimybę imtis veiksmų, kurie galiausiai užbaigtų šią bylą, ir taip parodyti gailestingumą man ir mano šeimai“, – ji sakė teisėjui.

S. Gordono nutartyje pripažįstama, kad bylos nutraukimas padėtų S. Geimer, bet „visuomenė suinteresuota lygiateisiu teisingumu, kuris gali būti užtikrintas tik tęsiant persekiojimą pagal šią bylą“.

Teisėjas pridūrė, kad už besitęsiančias S. Geimer kančias atsakingas R. Polanski, atsisakantis stoti prieš teismą.