Sužeisti 108 eismo dalyviai, tarp jų – 25 nepilnamečiai (8 pėstieji, 7 keleiviai, 3 motociklų ir 2 mopedų vairuotojai, 5 dviračių vairuotojai). Įvykiuose daugiausia nukentėjo vairuotojų – 44 (iš jų 11 motociklų ir 4 mopedų), taip pat 27 keleiviai, 19 pėsčiųjų (7 – pėsčiųjų perėjose), 18 dviračių vairuotojų.

Per savaitę įvyko 94 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 5 įvykiuose: sužeisti 8 žmonės (5 vairuotojai ir 3 keleiviai).

Palyginus šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 15 eismo įvykių daugiau, žmonių žuvo 3 daugiau, sužeista 11 daugiau.

Per savaitę policijos pareigūnai, pirminiais duomenimis, pradėjo 141 ikiteisminį tyrimą dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Kaktomuša susidūrė su neblaiviu, teisių neturinčiu jaunuoliu

Sekmadienį ryte buvo gautas pranešimas apie kraupų eismo įvykį Šilutės rajone. Kelyje tarp Saugų ir Švėkšnos susidūrė du automobiliai. Avarijos metu sužeisti žmonės.

Gelbėjimo tarnyboms atvykus į įvykio vietą paaiškėjo, kad nukentėjo trys asmenys. Pirminiais duomenimis „Volkswagen Golf“ vairavęs neblaivus 19 metų T. S. draudžiamoje vietoje išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir rėžėsi į automobilį „Nisan“.

„Nisan“ automobilyje važiavo klaipėdiečių šeima. Už vairo sėdėjo 50 metų vyras. Jis spėjo vairą susukti į šoną. Stiprus smūgis teko „Nisan“ automobilio šonui vairuotojo pusėje. Įvykio liudininkas, išvydęs iš „Volkswagen Golf“ išlipantį girtą jaunuolį, pats išlipo iš automobilio ir nesusivaldęs jam trenkė. Sulaikytas jaunas avarijos kaltininkas įpūtė 1.14 prom.

Ne kartą į policijos rankas pakliūvantis T. S. neturi vairuotojo pažymėjimo, niekada nėra laikęs vairavimo teisių. „Volkswagen Golf“ salone mėtėsi alkoholio buteliai, užkanda. Apie tai, kad jis neturi teisių ir yra girtas, žinojo su juo važiavęs draugas, tačiau nuo sėdimo už vairo draugo nesulaikė.

Jaunuolį išgelbėjo prisegtas saugos diržas. Į ligoninę išgabentas jis pats ir „Nisan“ vairuotojas su žmona. „Nisan“ automobiliu taip pats važiavo klaipėdiečių sūnus, laimei, jis nenukentėjo.

Neapgalvotas manevras sustabdė karių kelionę į tarnybą

Penki kariai važiuodami į tarnybą pateko į avariją. Eismo įvykis įvyko Nemenčinės plente sekmadienį apie 18.30 val. Priešais sankryžoje, netikėtai sugalvojęs apsisukti, neblaivus „Mazda“ vairuotojas (2.18 prom.) užkirto jiems kelią.

Neturėdami kur dėtis, kariai, važiuodami „Volkswagen Golf“ automobiliu, trenkėsi į girto vairuotojo automobilį ir įlėkė į šviesoforo stulpą. Vienas iš gale sėdėjusiu karių sužeistas - tai buvo į tarnybą vykstantis uniformuotas Adolfo Ramanausko kovinio renginio centro karys savanoris (jaunesnysis eilinis) gim. 1993 m. Jis,l dėl nosies sumušimo suteikus medicininę pagalbą ligoninėje, išleistas gydytis ambulatoriškai.

Įvykio metu apgadinti abu automobiliai ir šviesoforas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal BK 281 str. 7 d.

Troleibuso vairuotoją ištiko epilepsijos priepuolis

Pirmadienio rytą, 8.19 val., Vilniuje, Justiniškių g., važiuojant į Pašilaičių pusę, Sūduvių stotelėje, 7 maršruto troleibusas įvažiavo į krūmus, vairuotojas be sąmonės, praneša sostinės policija.

Pirminiais duomenimis, vairuotoją (gim. 1956 m.) ištiko epilepsijos priepuolis. Vyras išvežtas į ligoninę. Troleibuse buvo dešimt keleivių, jie nenukentėjo.

Automobilių susidūrimas pražudę jauno vyro gyvybę

Policijos duomenimis, rugpjūčio 16 apie 21 val. Radviliškio r., Karčemų k., automobilis „Toyota Corolla“, vairuojamas vairuotojos (gim. 1999 m.), sankryžoje sukdamas į kairę, nepraleido iš galo važiuojančio ir lenkiančio su įjungtais švyturėliais bei garsiniu signalu tarnybinio policijos automobilio „VW Passat“.

Policijos automobilį vairavo tarnybos metu uniformuotas blaivus Šiaulių apskr. VPK Radviliškio r. PK Reagavimo skyriaus vyriausiasis patrulis Ž. S. eismo įvykį nukentėjo pareigūnas, kuris dėl nugaros sumušimo ir rankos nubrozdinimo, po medikų apžiūros tęsė tarnybą.

Apgadintos abi transporto priemonės ir du kelio ženklai. Policijos pareigūnai tuo metu vyko į Radviliškio rajone esantį Bargailių kaimą. Buvo gautas iškvietimas, kad namuose neblaivus (2,71 prom.) vyras (gim. 1972 m.) sumušė blaivią seserį (gim. 1956 m.).

Ketvirtadienį Trakų rajone susidūrė 3 automobiliai. Policijos duomenims, Kiauliškių kaime, „Toyota Yaris“ išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą susidūrė su tiesiai važiavusiu „VW Golf“.

Abu vairuotojai buvo prispausti. „Toyota Yaris“ vairuotojas eismo įvykio metu žuvo.

Sunkios būklės „VW Golf“ vairuotojas nuvežtas į ligoninę. Eismo įvykio metu kliudytas pravažiuojantis automobilis „Ford Galaxy“ - šonas ir veidrodėlis. „Ford Galaxy“ vairuotojas ir keleivis nenukentėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)