Nuo mokslo idėjų iki sėkmingų startuolių

Projekto „Lietuvos amžiaus inovacijos“ iniciatoriai – DELFI.lt ir Ūkio ministerija. Siekiant užtikrinti objektyvumą, inovacijų dvidešimtukas buvo sudarytas atlikus verslo ir mokslo lyderių apklausą, kurioje dalyvavo daugiau nei 200 respondentų: stambių verslo įmonių vadovai, žinomi ekonomistai, pripažinti mokslininkai, akademikai ir pan. Apklausą atliko žurnalas „Reitingai“.

Į pradinį sąrašą, kurį sudarė mokslo ir verslo lyderiai, buvo įtrauktos per kelis pastaruosius dešimtmečius Lietuvos įmonių ir mokslininkų sukurtos inovacijos: nuo tarptautinį pripažinimą pelniusių mokslinių atradimų iki didelės sėkmės sulaukusių startuolių. Taip siekta parodyti inovacijų įvairovę.

Tikslas – įkvėpti kitus

Šiuo projektu siekiama ne tik pagerbti pažangiausias Lietuvos įmones, mokslininkus, bet ir jų sėkmės istorijomis įkvėpti kitus kurti inovatyvias prekes ir paslaugas, skatinti verslą aktyviau bendradarbiauti su šalies mokslininkais ir naudoti mokslo ir studijų institucijų sukauptas žinias.

Šių metų birželį Europos Komisijos paskelbtame Europos inovacijų reitinge (angl. European Innovation Scoreboard 2017) Lietuva iš 24 pozicijos pakilo į 16, aplenkdama kaimynes Lenkiją, Latviją ir dar 7 šalis.

Inovacijų skatinimas yra vienas iš 2014–2020 m. Europos Sąjungos (ES) investicijų Lietuvoje prioritetų. Per šį laikotarpį mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų skatinimo priemonėms numatyta skirti 326 mln. Eur ES investicijų. Ūkio ministerija kviečia verslo atstovus pasinaudoti 14 priemonių, kurios apima visą inovacijų kūrimo ciklą.

Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis.

Užsakymo nr.: PT_75506581