Rekordo siekimą fiksavo ne tik Gineso rekordų knygos atstovai, bet ir tarptautinė žiniasklaida. Konditeriams pavyko iškepti ilgesnį nei 2015-aisiais Džakartoje, Indonezijoje pagamintą vaisių pyragą. Šis buvo 531 metro ilgio, o pagamintas „Rixos Premium Tekirova“ virtuvės meistrų vingiavo net 633,3 metrų.

Šiam iškepti prireikė įspūdingo kiekio maisto produktų – 463 kilogramų miltų, 200 kilogramų vaisių, 7400 kiaušinių bei 12 tūkstančių šokolado plytelių. Naujasis rekordininkas buvo dekoruotas baltu kremu, puoštas saldainiais bei pabarstukais. Rekordui buvo ruošiamasi beveik 7 mėnesius, o prie jo prisidėjo 150 kepėjų komanda.

Dekoruoti pyragą buvo leista ir kelioms dešimtims specialiai pasipuošusių vaikų, kurie vakare savo viešbučio kambaryje rado staigmeną – spalvingą diplomą ir padėką už „saldų indėlį“ siekiant pasaulio rekordo.

Pyragą vėliau ragavo ne tik viešbučio svečiai, bet ir vargingai gyvenančios Kemero šeimos bei beglobiai vaikai.

Rekordo pagerinimo proga viešbutyje atostogaujantiems mažiesiems svečiams buvo surengta įspūdinga šventė „Rixy Fest“, kurios metu vyko animacinių filmų herojų paradas, įvairūs cirko artistų pasirodymai, o viską vainikavo įspūdingi fejerverkai. Viešbučio vadovų skaičiavimais, didžiuliame renginyje sudalyvavo maždaug 2 tūkstančiai žmonių, o pramogos vyko beveik visoje 186 tūkstančius kvadratinių metrų užimančio penkių žvaigždučių viešbučio teritorijoje.

Šventės įspūdžiai ir daugiau nei pusės kilometro vaisių pyragas - nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją