1. Iliuzijų namas „Eureka“ (J. Basanavičiaus g. 24A). Iliuzijų namas „Eureka“ – tai ne tik vasaros sezono metu veikianti pramogų zona, tačiau visus metus stebinanti ir teikianti džiaugsmą pramogų vieta tiek mažiesiems, tiek dideliems. Namo viduje daugybė pramogų: čia galima klaidžioti veidrodžių labirinte, tapti milžinu ar nykštuku dydžių kambaryje, pajusti besisukančią begalybę aplink save, paneigti gravitacijos dėsnius apverstame kambaryje. Pramogų zonoje taip pat organizuojamos mokomosios bei lavinamosios edukacinės programos vaikams ir jų tėveliams.

2. Šunų muziejus (Taikos g. 8). Žinomo menininko Vytauto ir Vidos Kusų suvenyrinių šunų kolekcija buvo pradėta rinkti dar 1991 m., o po 18 metų ji virto pirmojo Baltijos šalyse įkurto Šunų muziejaus ekspozicija.

Šiandien vaikus itin dominančio muziejaus lentynose – maždaug 2000 eksponatų su šunų atvaizdais iš 37 pasaulio šalių, jie pagaminti iš 22 skirtingų medžiagų. Daugiausia tai – suvenyrinės šunų statulėlės.

Šunų muziejus Palangoje

3. Palangos teniso mokykla (Žvejų g.11). Palangos teniso mokykla – ištisus metus veikianti, moderni teniso mokykla, populiarinanti tenisą Palangoje ir Lietuvoje. Mokykla moko vaikus ir jaunimą žaisti tenisą, ruošia juos aukštam sportiniam meistriškumui ir profesionaliai tenisininko karjerai. Mokykla priima vaikus nuo 5 m., jaunimą ir suaugusius.

4. Išvyka į gamtą „Pasimatuok eigulio kepurę“ (gidas-miškininkas-ekologas Raimundas Ereminas). Atvykę į Palangą išbandykite save nepaprastoje kelionėje į laukinę gamtą su tikru miškininku. Gamtoje laukia šios pramogos bei iššūkiai: žygis klaidžiais miško takais, susitikimai su laukiniais paukščiais ir žvėrimis, pėdsekystės menas, medkirčio meniu, geri darbai gamtai.

5. Antano Mončio namai – muziejus (S. Daukanto g. 16) įspūdį paliks ne tik meno mėgėjams, bet ir vaikams. Nepatikėsite, bet vykdant menininko valią, čia lankytojai skulptūras gali liesti rankomis! Muziejaus antrajame aukšte eksponuojami menininko darbai – per 200 skulptūrų, piešinių, grafikos darbų, koliažų, švilpių, kaukių. Pirmasis muziejaus aukštas veikia kaip parodų salė su nuolat besikeičiančia ekspozicija.

6. Palangos sporto arena (Sporto g. 3). Sporto kompleksas skirtas ne vien profesionaliems sportininkams. Čia krepšinį ar stalo tenisą gali žaisti kiekvienas norintis. Komplekse ypač populiarios yra dvi modernių treniruoklių salės.

7. Palangos sporto klubas (Vytauto g. 98). Sporto klubas yra įsikūręs pačiame Palangos miesto centre. Klube treneriai pasiruošę padėti pradedantiesiems išmokti taisyklingai sportuoti. Sporto klubas siekia skleisti paplitusią sporto madą visame pasaulyje bei skatinti palangiškius ir miesto svečius neapleisti sporto. Daugiau sveikatinimo vietų galite rasti ČIA

8. Pasakų parkas (S. Daukanto g. 24A). Pušyne ties Birutės parku ir meno bei pramogų klubu „Kupeta“ kone du hektarus apimančioje atviroje teritorijoje įsikūrusi laisvalaikio praleidimo erdvė – lietuviškų pasakų parkas. Parke visuomenei pristatomos lietuvių menininkų skulptūros, sukurtos lietuviškų pasakų motyvais. Kiekviena iš jų galima ne tik grožėtis, bet ir laipioti, sukioti atskiras skulptūrų detales ar kitaip žaisti. Ties kiekviena skulptūra įrengta informacinė lentelė, kurioje galima ne tik perskaityti pasaką, bet ir, paspaudus specialų mygtuką, išgirsti ją sekamą.

9. Šeimos laisvalaikio centras „Skruzdėlynas“ (Ganyklų g. 6). „Skruzdėlynas“ – tai žaidimų erdvė Palangoje, kurioje galėsite švęsti gimtadienius ir kitas šeimos šventes. Jei turite suplanavę reikalų, bet neturite kur palikti vaikučių, atveskite juos į laisvalaikio centrą. Jie čia bus prižiūrimi ir smagiai praleis laiką. Užsiėmimų metu vaikai mokysis piešti, kirpti, klijuoti, dainuoti ir dar daug įdomių veiklų.

10. Na, ir, žinoma, Palangos gintaro muziejus (Vytauto g. 17). Palangos gintaro muziejus veikia XIX a. pabaigoje pastatytuose Palangos grafų Tiškevičių rūmuose, kuriuos supa didelis ir gražiai tvarkomas Palangos Birutės parkas. Vieną gausiausią pasaulyje gintaro inkliuzų ir unikumų kolekciją turinčiame muziejuje iš viso yra apie 5 tūkst. eksponatų. Šiame muziejuje galima susipažinti su gintaro susidarymu, prekybos keliais, gavyba ir apdirbimu, o pirmame aukšte esančiose rūmų erdvėse pamatyti istorinį rūmų interjerą, kuris atspindi grafų Tiškevičių gyvenimą šiuose rūmuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją