Žinomas vyras išdavė, kad šiuo metu intensyviai treniruojasi padedamas savo trenerio Andriaus Pauliukevičiaus. Pasiteiravus, kodėl anksčiau nesiekė tokių rezultatų, Andrius tik nusišypsojo: „radikalus lieknėjimas anksčiau nebuvo toks didelis mano prioritetas. Be to, anksčiau aš nebuvau pakankamai disciplinuotas mitybos ir pakankamo fizinio aktyvumo atžvilgiu. Negali kaltinti gydytojo, kad neišgydo plaučių, jei vis nemeti rūkyti - todėl net ir geriausias Lietuvos treneris gali padėti tik tiek, kiek padedi sau.“

Andrius Užkalnis
Anot A. Užkalnio, vienintelė problema ta, kad toks grafikas pareikalauja mažiausiai 3,5 valandų kasdien. Tad garsus vyras džiaugiasi, jog laisvas jo darbo grafikas leidžia skirti laiko ir sportui bei aktyviai fizinei veiklai. Kartu jis išmoko ir vaikščiodamas rašyti tekstus, atsakinėti į elektroninius laiškus. Gyvendamas Kalifornijoje jis kasdien parašydavo apie 2000 žodžių vien pasivaikščiojimų metu.

Tačiau vien fizinės veiklos nepakanka. Šiandien jis valgo beveik viską, tik gerokai mažesnėmis porcijomis, nesibodėdamas išmesti net ir trijų ketvirtadalių porcijos. „Valgai tik tiek, kiek norisi, bet jei kąsnis neteikia malonumo, jis jau yra paskutinis. Iki kito išalkimo. Viskas itin paprasta", - paaiškina pašnekovas.

Vakarais jis taip pat vengia angliavandenių ir beveik visada atsisako bulvių bei duonos, saldintų gėrimų. Tačiau tai nesukelia kančios, mat saldumynai niekada nebuvo jo silpnybė. Lieknėjantį žinomą vyrą palaiko ir jo gyvenimo draugė Fausta Marija Leščiauskaitė. „Ji yra mano meilė, atrama ir didžioji motyvatorė. Jei šalia esantis žmogus nepadeda arba net ir trukdo, sėkmė turbūt pasiekiama daug sunkiau", - svarstė jis.

Toliau jis ketina tęsti pradėtą darbą ir kasdien nueiti 20 000 žingsnių bei atsisakyti nesveikų maisto produktų. Kadangi pats ant svarstyklių lipa retai, o į veidrodį beveik nežiūri, jo kūno pokyčius dažniausiai pastebi aplinkiniai.