Rugjūčio 13 – osios vakarą tapau nemalonios situacijos liudininku. Kartu su studente dukra važiavome 7 troleibusu ir prie Narbuto stotelės stovėjo keleivių kontrolės darbuotojai. Mes, kaip pavyzdingi Lietuvos valstybės piliečiai, paruošėme bilietus, kuriuos buvome įsigiję per m.Ticket programėlę.

Netikėtai kontrolierius pareiškė mano dukrai, kad ji pažeidė įstatymą, nes važiavo su 80% nuolaida, kuri jai nepriklauso. Ji galinti naudotis šia nuolaida tik pirkdama terminuotą vardinį važiavimo bilietą, o naudodama vienkartinį važiavimo bilietą, jai priklauso tik 50% nuolaida.

Apie šiuos dvigubus standartus mano dukra išgirdo pirmą kartą, nes buvo įsitikinusi, kad 80% nuolaida priklauso visiems bilietams. Mano dukra buvo pakviesta į keleivių kontrolės automobilį, jai turėjo būti išrašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris buvo rašomas 20 minučių. Aš bandžiau paaiškinti kontrolieriams, kad mano dukros veiksmai nebuvo piktybiški ir ji turėjo apmokėtą bilietą bei studento pažymėjimą.

Jai buvo išrašyta 8 eurų bauda, nors šitoje situacijoje esu įsitikinęs, kad kontrolieriai turėjo paaiškinti, gal net įspėti apie keleivio pareigas, bet kontrolierė, sudariusi nusižengimo protokolą, nieko nenorėjo girdėti ir pareiškė, kad bauda turi būti sumokėta, o jeigu nesutiksime su pareikštais kaltinimais, tai privalėsime teisme sumokėti dvigubai.

Kontrolierė pareiškė, kad kas antras studentas ar moksleivis patenka į tokią situaciją, todėl, mano nuomone, kontrolieriai, netgi Susisiekimo paslaugos, turėtų apšviesti jaunuolius apie įstatymų gudrybes, ypač jei žmogus patenka į tokią situaciją pirmą kartą. Tačiau kontrolieriams tai nė motais, jie iš karto reikalauja apmokėti baudą. Manau, kad jie pasirodo ne kaip Susisiekimo paslaugų atsakingi darbuotojai, o kaip reketininkai. Liūdna, kad darbuotojams trūksta paprasto žmogiškumo...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Komentuoja „Susisiekimo paslaugų“ Viešųjų ryšių ir komunikacijos specialistas Tomas Šiuškus

Belieka tik apgailestauti dėl tokios situacijos. Informacija apie taikomas lengvatas yra pateikiama mobiliojoje programėlėje m.Ticket – perkant bilietus tereikia paspausti „i“ raide pažymėtą ikonėlę, kurioje išvardijama, kokioms keleivių grupėms yra taikomos konkrečios lengvatos.

Dieninio skyriaus studentams ir moksleiviams 80 proc. lengvata taikoma 1, 3 ir ilgesnės trukmės terminuotiesiems bilietams. Trumpalaikiams bilietams (30 ir 60 minučių) taikoma 50 proc. lengvata. Teisės įsigyti važiavimo bilietą su nuolaida yra apibrėžtos Lietuvos Respublikos transporto lengvatų įstatyme – jo ištrauką rasite čia .