„Šioje fotosesijoje susijungė Neringos kraštas, kuris mane pavergė dar vaikystėje ir „Salanida“ kūriniai, kuriuos labai mėgstu, dėviu pati ir dovanoju mylimiausioms moterims savo gyvenime. Esu tikriausia „Salanida“ megztinių gerbėja – savo spintoje jų turiu net 4, taip pat esu padovanojusi po megztinį savo mamai ir sesei. Man pasiūlius tapti megztinių fotosesijos veidu labai apsidžiaugiau, kad galėsiu reklamuoti tai, ką iš tiesų pati nešioju ir kuo tikiu. Esu labai patenkinta šia fotosesija, nes pirmą kartą nuoširdžiai jaučiuosi savimi, be sunkaus makiažo ir tokia, kokią save matau pati“, – įspūdžiais dalinosi Gabrielė Martirosionaitė.

„Salanidos namai yra Nida, o Nida pirmiausia yra gamta ir tai kaip jaučiamės būdami čia. Mums svarbu, kad ši viena gražiausių Lietuvos vietų būtų mylima ir saugoma. Ne paslaptis, kad mados verslas ir greitosios mados kultūra nėra draugiški gamtai. Kasmet pasaulyje pagaminama apie 80 milijardų drabužių vienetų ir milijardai jų atsiduria sąvartynuose. Mes norime prisidėti prie atsakingos mados ir kurti drabužius, kurie būtų draugiški aplinkai, drabužius, kurie nebūtų išmetami po kelių apsirengimų. Gyvendamos šiomis idėjomis šią vasarą į „Salanidos“ megztų drabužių liniją įvedėme naują pluoštą – perdirbto džinso medvilnę. Tai – siūlas pagamintas iš senų džinsų ir atgimęs antrą kartą. Todėl tarp mūsų modelių nuo šiol galima rasti ir perdirbto džinso medvilnės megztinių, kurie ypač tinka vasarai ar ankstyvam rudeniui ir svarbiausia turi išliekamąja emocinę vertę.“ – pasakojo viena iš „Salanida“ kūrėjų Silva Rindzevičiūtė.

„Pradėjus domėtis tvaria mada ir lendant gilyn į mados pramonės užkulisius bei daromą jos žalą aplinkai, norisi, kad apie tai sužinotų kuo daugiau žmonių. Jeigu kurti madą, tai tik atsakingai ir kuo labiau mažinant žalingą poveikį gamtai. Jei pirkti rūbą, tai tik pagalvojus apie tai, kiek kartų mes jį apsirengsime, kokiomis sąlygomis ir iš ko jis pagamintas. Mes tikime, kad anksčiau ar vėliau žmonės tai įsisamonins ir jie norės susitapatinti su tvarios mados idėjomis, o greitosios mados kultūra sulėtės.“ – pasakojo Gabrielė Kerpytė.

Akis po akies, eilutė po eilutės – taip gimsta rankomis megzti „Salanida“ megztiniai. Pagaminti iš natūralaus pluošto: alpakų, moheros ir merino vilnos, o šią vasarą ir iš perdirbto džinso. Sujungtos senosios mezgimo tradicijomis ir modernus dizainas, kuris dera prie kasdieninio gyvenimo ritmo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)