Baseino zona užims daugiau nei 1000 kv. m plotą, jame bus įrengti aštuoni 25 m ilgio takeliai su tribūnomis žiūrovams. Čia taip pat numatomi baseinai mažiesiems ir vaikams nuo 7 metų, skirti mokytis plaukti, persirengimo patalpos. Baseinas bus pritaikytas tarptautinėms varžyboms, jame bus įmontuota moderni laiko fiksavimo sistema ir sporto įranga. Baseino technologinę įrangą planuojama pilnai automatizuoti, visus duomenis bus galima perkelti į kompiuterį.

Sveikatingumo centre bus įrengtos pirtys, pramoginiai baseinai vaikams ir suaugusiems, sūkurinės vonios, masažo kabinetai, treniruoklių salė ir persirengimo patalpos. Pastatas turės ir atskirą viešąją pirtį, skirtą miesto gyventojams. Šalia jos numatoma automobilių stovėjimo aikštelė, o pagrindinio įėjimo kiemelyje – žalioji zona.

Palangos baseiną su sveikatingumo centru statančios įmonės „Conresta“ direktoriaus Luko Laukaičio nuomone, tai projektas, kurio pajūrio miestui reikėjo jau seniai. „Palangą daugelis įsivaizduoja kaip kurortą, tačiau reikėtų nepamiršti ir nuolatinių miesto gyventojų, jų laisvalaikio. Džiaugiuosi, kad turime galimybę miestą papuošti dar vienu išskirtiniu statiniu, kuris užtikrins, kad tiek turistai, tiek miesto gyventojai vandens pramogomis mėgausis ištisus metus“, – pasakoja jis.

Jau kitąmet Palangoje – baseinas su sveikatingumo centru

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus priduria, kad naujasis statinys, tikimasi, bus ne tik pramoga, bet ir paskata aktyviam laisvalaikiui bei sveikatinimui. „Sveikatingumo paslaugos bei treniruoklių salė neabejotinai daugeliui taps ne tik smagus laisvalaikio praleidimo būdas, bet ir proga palaikyti fizinį aktyvumą, puikią sveikatos būklę. Tačiau dar svarbiau yra tai, jog baseinas patenkins ne tik augantį vandens pramogų Palangoje poreikį – mieste atsiras galimybė čia rengti kūno kultūros pamokas bei Palangos mokinius išmokyti plaukti. O juk vaikams, gyvenantiems prie jūros, mokėti plaukti yra labai svarbu. Palangos baseino su sveikatingumo centru statybos miestui itin svarbios ir todėl, kad gyventojai pagaliau turės viešąją pirtį“, – sakė meras.

Palangos miesto savivaldybė, žada, kad statinio architektūra bus moderni, šiuolaikiška: fasadui naudojamos dekoratyvinės, perforuotos plokštės, kurios dėl specialaus LED apšvietimo skirtingu paros metu sukurs vis kitokį pastato vaizdą. Projektas parengtas atsižvelgiant į efektyvų statinio eksploatavimą bei energijos išteklių naudojimą. Palangos baseino su sveikatingumo centru energinė klasė – A, jame bus įrengtos saulės baterijos, numatyta galimybė pastatą eksploatuoti atskiromis zonomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)