Praėjusį spalį prieglaudos „Tiny Kittens" įkūrėja Sh. Roche sužinojo apie Kanadoje esančias benames laukines kates, kurias nusprendė sugauti, suteikti gyvūnams medicininę pagalbą ir, jei jos bus draugiškos, surasti naujus namus.

Tąkart per savaitgalį prieglaudos darbuotojai sugavo 26 kates, tarp kurių buvo senas katinas Mason'as, turintis nemažai sveikatos sutrikimų ir, tikėtina, niekada anksčiau nesilankęs pas veterinarą.

„Jis buvo laukinis visą savo gyvenimą ir niekada nedraugavo su žmonėmis. Jis mus matė tarsi pavojingus žvėris“, – „The Dodo“ sakė Sh. Roche.

Suteikusi katinui medicininę pagalbą, moteris ketino jį palikti su kitais laukiniais katinais, tačiau vėliau ji pastebėjo, jog šiam gyvūnui reikia daugiau dėmesio nei kitiems: jis dažnai šlapinosi ir turėjo problemų su inkstais. Tai reiškė, jog gyvūnui reikalingas išskirtinis dėmesys, dieta ir vaistai, todėl prieglaudos įkūrėja nusprendė parsivesti šį katiną namo.

Netrukus Mason'as priprato prie moters namų, pamėgo žaisti. Kartą Sh. Roche namo parsinešė 5 benamius kačiukus. kadangi katinas vis dar buvo nedraugiškas moteriai, ji nerimavo, kaip jis reaguos į kačiukus.

Sh. Roche stebėjo, ar katino neerzins šalia jo esantys kačiukai. Kai vienas iš jų lyžtelėjo Mason'o ausį, jis užsimerkė i atrodė taip, lyg būtų labai laimingas. Moteris negalėjo patikėti – ji dar niekada anksčiau nematė tokio atsipalaidavusio katino.

„Jis tapo jų seneliu ir tarsi atgyja, kai pamato kačiukus. Jis mėgsta žaisti su jais ir prisiglausti. Kai randa juos miegančius, atsigula šalia“, – sakė Sh. Roche.

Vis dėlto, su moterimi katinas vis dar nėra toks pat mielas, kaip su jaunikliais, tačiau tuomet, kai mažyliai būna netoliese, katinui lengviau priimti ir žmogaus dėmesį.

Daugiau rasite čia.