Ten dabar galima nuvykti be vizų ir įsitikinti, kad tai yra europietiškas, turistams draugiškas ir turtingas savo istorija miestas. Formalumai muitinėje užėmė tik keletą minučių, pareigūnai paslaugūs ir mandagūs, jokių nereikalingų klausimų ar neaiškumų.

Gardinas, panašus į Vilnių miestas, turi nedidelį, bet jaukų senamiestį, centre stovinti pilis mena Vytauto Dižiojo ir LDK laikus. Muziejai mieste tikrai nelūžta nuo turistų antplūdžio, todėl nereikia į eksponatus žiūrėti per kažkieno petį.

Įpūdžiai tik geri, o labiausiai maloniai nustebino kainos parduotuvėse ir muziejuose. Ten viskas dvigubai pigiau. Taip, dvigubai. Už 1 eurą bet kuriame banke gausite šiek tiek daugiau nei du rublius. Ir kuras degalinėse dvigubai pigesnis, ir pirmo būtinumo prekės, ir net tarptautiniai ženklai, tokie kaip „Coca-cola“ ir panašūs – dvigubai pigesni.

Tad pasakykite man, kaip jie ten dar ir pelną iš to turi, jei tas pačias prekes dvigubai pigiau pardavinėja? Skaičiuokite ir sakykite ką norite, bet man Gardinas ir Baltarusija savo kainomis pasirodė šalimi į kurią turėtų lygiuotis Lietuva. Taip, žinau, tai skamba mažiausiai keistai ir nepopuliariai, bet ten aš pasijutau galintis dvigubai daugiau sau leisti už tuos pačius pinigus, nei galiu savo Tėvynėje.

Tikrai nenoriu sumenkinti savo Tėvynės, bet kol galite – nuvykite ten ir patys įsitikinsite.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Gerbiami DELFI skaitytojai, gal ir jūs šią vasarą aplankėte vietas, kurios jus nustebino ir įkvėpė pasidalinti įspūdžiais su kitais? Rašykite el. p. piliečiai@delfi.lt su prierašu „Mano atostogos“.