Vietoje baidarių vis dažniau renkasi laivus ir irklentes

Tyrimas parodė, kad Lietuvoje itin populiarėja vandens sportas. „Vandens sportas – viena iš paslaugų kategorijų, kur tikrai pastebimas augimas. Lyginant su 2016 metų vasara, šią vasarą vandens sporto paslaugų parduota beveik dvigubai daugiau. Tautiečiai vasaros metu aktyviai plaukioja irklentėmis ir čiuožia vandenlentėmis, nardo Lietuvos ežeruose, o aštresnių pojūčių mėgėjai mokosi suvaldyti jėgos aitvarus ir aktyviai buriuoja pajūryje. Šią vasarą lietuviai itin noriai plaukioja įvairaus tipo laivais. Plaukimo laivu paslaugų parduota beveik dvigubai daugiau negu pernai, – sakė „Beta.lt“ direktorius Raimundas Adomaitis.

Anot tyrimo, šią vasarą Lietuvos gyventojai aktyviai plaukioja jachtomis Trakų Galvės ežere ar Kauno mariose, taip pat renkasi kruizus Kuršių Nerijoje. Pramoginiuose laivuose švenčia mergvakarius ar bernvakarius. O išsiilgę romantikos renkasi pasiplaukiojimus dviese, kurių metu patiekiama ir romantiška vakarienė. O štai baidarėmis lietuviai šiemet plaukioja mažiau. Pasiplaukiojimų baidarėmis šiemet parduota beveik perpus mažiau nei praėjusią vasarą.

Pirmoji vasaros pusė saulėtomis dienomis nelepino, todėl tiek šią, tiek praėjusią vasarą lietuviai noriai mėgavosi vandens malonumais ir uždarose baseinuose bei pirčių kompleksuose. Šių paslaugų pardavimas 2017 vasarą sudarė penktadalį visų sporto–laisvalaikio paslaugų.

Tiria neišaiškintas bylas ir ieško lobių

Šią vasarą tautiečiai taip pat pamėgo tirti neišaiškintas bylas, bandyti ištrūkti iš išprotėjusio profesoriaus kambario, ieškoti lobio ar įminti Faraono paslaptis. Ir čia ne kadrai iš fantastinio filmo, tokias intriguojančias patirtis vasarotojams suteikia galvosūkių ir iliuzijų kambariai, kurių Lietuvoje vis daugėja. Tyrimas rodo, kad tokio tipo pramogų šią vasarą parduota beveik ketvirtadaliu daugiau nei pernai.

Atranda Lenkiją ir Slovakiją

Lietuviai aktyviau nei pernai keliauja į užsienio šalis. Populiarūs ne tik egzotiški kurortai, tautiečiai vis dažniau traukia į Lenkiją (parduota 44 proc. daugiau kelionių), taip pat padvigubėjo kelionių į Slovakiją skaičius. Lietuviai vis dažniau atranda ir Latvijos pajūrį. Kelionių pas „broliukus“ šiemet parduota 28 proc. daugiau nei pernai. Išlieka populiarūs ir Lietuvos kurortai. Viešnagių Lietuvos kurortų viešbučiuose šią vasarą parduota daugiau nei praėjusią. Dažniausiai šią vasarą lietuviai rinkosi Palangos ir Birštono kurortus.

Žaidžia boulingą ir mokosi kalbų

Tyrimas rodo, kad lietuviai vis labiau pamėgsta boulingą, vasaros metu šios pramogos parduota keturis kartus daugiau nei pernai. Lietuviai vasarą ne tik pramogauja, bet ir tobulėja. Anot „Beta.lt“ tyrimo, šią vasarą itin išpopuliarėjo užsienio kalbų kursai internetu. Jų, lyginant su praėjusia vasara, parduota beveik tris kartus daugiau.

„Beta.lt“ tyrimas atliktas išanalizavus paslaugų ir prekių pardavimus 2016 ir 2017 metų birželio ir liepos mėnesiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją