Restoranui pakeitus pavadinimą KABLYS.lt komandai parūpo išsiaiškinti, kokių dar siurprizų gali tikėtis „Jūros iki kelių“ klientai. Paklaustas, kodėl nutarta pakeisti pavadinimą, restorano šefas Donatas Dabrovolskas užsiminė – nauju pavadinimu siekiama pabrėžti, kad žuvis nėra prabangos prekė: „Galvojame, kad reikėtų žmonėms suteikti dar daugiau galimybių paskanauti žuvies,“ – komentavo Donatas.

Kartu su restorano pavadinimu klientai gali tikėtis ir atsinaujinusio meniu, dar didesnio šviežios žuvies pasirinkimo. „Galbūt labiau pabrėšime pačią žuvį, o ne priedus prie jos, kaip dažniausiai būna. Visas dėmesys bus skiriamas žuvies skoniui,“ – KABLYS.lt komandai pasakojo restorano šefas.

Tiesa, pažvelgus į restorano pasiekimus akivaizdu, kad šviežios žuvies skonis čia niekada nebuvo pamirštas. 2016 metais „Šiaurės jūra“ pateko į geriausių Lietuvos restoranų 30-tuką, be to, šią maitinimo įstaigą puikiai įvertino ir portalo „Laukinės žąsys“ sumanytojas Andrius Užkalnis. Vienas iš restorano kozirių, garantuojančių žuvies šviežumą – greta prisiglaudusi žuvies ir jūros gėrybių parduotuvė „Šiaurės jūra“. Turint užtikrintą šviežios, atvėsintos ir šaldytos žuvies tiekimą, restoraną atidaryti nebeliko jokių kliūčių.

Dabar specializuotu žuvies patiekalų restoranu neretai susidomi ne tik vilniečiai, bet ir miesto svečiai, mat daug tokio pobūdžio įstaigų sostinėje nerasi. Paklaustas, kokios būtent žuvies skonį labiausiai toleruoja lietuviški gomuriai, Donatas šypsosi. Pasak jo, lietuviai į žuvies patiekalus žiūri pakankamai konservatyviai ir naujovių lėkštėje dar vengia: „Lietuviai pakankamai santūrūs, rinkdamiesi žuvį. Dažniausiai jie renkasi tą žuvį, kurią jau yra ragavę ar bent apie ją girdėję. Tačiau mes neatmetame galimybės ateityje į meniu įtraukti įdomesnių, retesnių žuvų,“ – kalbėjo Donatas.

Vis dėlto, vyras neakcentavo nė vieno ryškesnio restorano meniu lyderio. „Jūra iki kelių“ šefo nuomone, svarbiausia klientams pateikti šviežią žuvį, atsižvelgti į jūros gėrybių sezoniškumą: „Galbūt pagrindiniai patiekalai būna krevetės, tunas, sviestažuvė. Tokie patiekalai yra tarp lyderių, tačiau konkretaus firminio patiekalo neturime, nes meniu siūlomos žuvies pasirinkimas platus,“ – įžvalgomis dalinosi restorano šefas.