„Negiedojau himno ne dėlto, kad nemokėčiau, o kad lūpos sunkiai varstėsi. Pagalvojau, kad geriau jau ramiai pastovėsiu, – prisipažino A. Gudžius. – Kai su kolegomis bendrai nuotraukai atsistojome, jaučiau, kaip vyrai po 2 metus, sveriantys 150 kg, dreba iš tos laimės kaip epušės lapeliai“.

Eidamas iš stadiono kaunietis buvo atsipalaidavęs: „Jau viskas, dabar jau tikrai viskas“.

Medalį saugiai į dėžutę supakavęs A. Gudžius vėl jį išėmė ir patikino, kad jis tikrai ras garbingą vietą jo trofėjų kolekcijoje.

Pasaulio čempionato disko metimo prizininkai

„Ten kur saulė vietą danguje randa, – juokėsi jis. – Aukščiausioje, geriausioje, matomiausioje. Nežinau, ar matomiausioje – vaikai maži. Aukščiausioje tai tikrai“.

Pasaulio čempionato auksą šeštadienį vykusiame finale laimėjęs A. Gudžius įrankį numetė 69,21 m, Danielis Stahlis – 69,19 m, o nustebinęs amerikietis Masonas Finley – 68,03 m. Artimiausias šio trejeto persekiotojas Fedrickas Dacresas numetė tik 65,83 m.

Pasaulio čempionas taip pat parodė ir apdovanojimą, skirtą treneriui. Tai pirmas čempionatas, kai duodamas ir simbolinis medalis treneriui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)