Investuotojai vis dar tikisi, kad JAV bankų sektoriaus reglamentavimas bus sušvelnintas, ir, traukdamiesi iš technologijų įmonių kapitalo, investuoja į finansų sektorių, trečiadienį rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.

Didžiausių Volstrito bankų, įskaitant „Bank of America“, „Citigroup“ ir „JPMorgan Chase“, akcijų kursai rugpjūčio 1 dieną pakilo po daugiau kaip 1 procentą.

„Standard & Poor's 500“ indekso finansų įmonių subindeksas pakilo iki 419,54 punkto. Toks lygis paskutinį kartą buvo pasiektas 2007 metų gruodį, tai yra kaip tik prieš tai, kai finansų krizė pirma apgaubė JAV, o po to ir visą pasaulį.

„The Financial Times“ šaltinių duomenimis, JAV pinigų apyvartos kontrolieriaus biuras (OCC) yra parengęs vadinamosios Volckerio (Volkerio) taisyklės, pagal kurią griežtai atskiriama bankų investicinė veikla ir vartotojų kreditavimas, pakeitimus.

Pasak šaltinių, trečiadienį OCC paskelbs šių pakeitimų projektą, kuris bus svarstomas su bankų sektoriaus atstovais ir kitais ekspertais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)