Žvejyba šiuo metu tikrai nėra ypatingai brangus užsiėmimas (nebent tenka dideles sumas investuoti į įrankius). Dviejų dienų žvejo mėgėjo bilieto ar žvejybos leidimo kaina tėra 1,4 euro. Tiek sumokėjus galima žvejoti visą savaitgalį. Mėnesiui leidimai kainuoja 5 eurus, metams – 14 eurų.

Leidimai padeda patiems žvejams pasirinkti tinkamą vietą, laiką ir žvejybos būdą. Įsigyti juos taip pat paprasta – žvejo mėgėjo kortelę (galioja valstybiniuose neišnuomotuose vandens telkiniuose) galima įsigyti kiekvienoje didesnėje parduotuvėje ar spaudos kioske, žvejybos leidimą (galioja valstybiniuose išnuomotuose ar privačiuose nedirbtinuose vandens telkiniuose) pas nuomininką ar savininką arba internetu - aplinkosaugos leidimų išdavimo sistemoje (ALIS). Šioje sistemoje galima įsigyti ir žvejo mėgėjo kortelę. Žvejai, dar prieš pradėdami žvejoti, turėtų pasidomėti, kokio žvejybos leidimo reikia ir kur jį įsigyti, norint žvejoti konkrečiame vandens telkinyje.

Žvejys „zuikis“, žvejodamas be leidimo rizikuoja patirti nemažai finansinių nuostolių. Už kiekvieną neteisėtai sugautą žuvį yra nustatyti įkainiai ir gali tekti atlyginti aplinkai padarytą žalą. Pavyzdžiui, už sugautą lyną ar karšį teks sumokėti po 60 eurų, o už lydeką ar sterką – po 145 eurus.

Nemokama žvejyba pasimėgauti gali tik jaunieji meškeriotojai iki 16 metų, taip pat pensininkai ir neįgalieji (išskyrus privačiuose dirbtiniuose vandens telkiniuose, kur teisę žvejoti - mokamai ar nemokamai - suteikia savininkas).