Statistikos departamento duomenimis, daugiausia - 56,4 proc. - padidėjo prekyba vaisiais ir uogomis. Prekyba maisto prekėmis padidėjo 20 procentų, prekyba daržovėmis padidėjo 21,3 proc. Mėsa ir mėsos produktais buvo prekiaujama 18 proc. daugiau.

Iš ne maisto prekių labiausiai - 12,4 proc. - padidėjo prekyba garso ir vaizdo įranga, įskaitant kompiuterinių žaidimų įrangą, kosmetika ir asmens higienos prekėmis.

Antrą šių metų ketvirtį, palyginus su atitinkamu laikotarpiu pernai, prekybos apyvarta bendrai išaugo 2,6 proc. Didžiausias augimas - apie 12 proc. - pastebimas pieno produktų ir vaisių, uogų rinkoje.

Lyginant su praėjusiais metais, 20,2 proc. padidėjo prekyba kitomis ne maisto prekėmis (žvejybos reikmenimis, užuolaidomis, siūlais ir kt.). Taip pat net 15,6 proc. daugiau buvo prekiaujama elektriniais buitiniais aparatais ir prietaisais.

Šalyje šiuo metu veikia 103 turgavietės. Veikiančiose turgavietėse yra 28,2 tūkst. prekybos vietų, šiais metais prekyba labiausiai - 16,7 proc. - augo Telšių apskričių turgavietėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)