J. Jefimova jau antroje distancijos dalyje išsiveržė į priekį ir galingai spurtavusi gerokai aplenkė visas savo varžoves. Tai jau antras Rusijos plaukikų iškovotas pasaulio čempionato auksas penktadienį – prieš tai 200 m plaukimo nugara finale triumfavo Jevgenijus Rylovas.

Netrukus po J. Jefimovos dar vieną auksą Rusijai penktadienio vakarą padovanojo Antonas Čupkovas, laimėjęs 200 m plaukimo krūtine finalą.

200 m plaukimo krūtine prizininkių pakyla pasaulio čempionate
J. Jefimova visiškai reabilitavosi po nevykusio pasirodymo šioje rungtyje prieš dvejus metus Kazanėje. Tuomet rusė net nepateko į pusfinalį. Tiesa, 2016-aisiais ji Rio de Žaneiro olimpiadoje 200 m plaukimo krūtine rungtyje laimėjo sidabro medalį.

Rusė pasaulio čempionatuose iš viso jau laimėjo penkis aukso medalius. Ji – sėkmingiausia plaukikė Rusijos istorijoje, planetos pirmenybėse iškovojusi jau 12 medalių.

Ant prizininkų pakylos su J. Jefimova Budapešte taip pat lipo sidabrą laimėjusi amerikietė Bethany Galat (2:21,77) ir bronzą iškovojusi kinė Jinglin Shi (2:21,93). 100 m plaukimo krūtine rungties nugalėtoja amerikietė Lilly King dvigubai ilgesnėje distancijoje liko be apdovanojimo.

Pasaulio čempionato moterų 200 m plaukimo krūtine finalas
Priminsime, kad įnirtingoje kovoje 100 m plaukimo krūtine rungtyje favorite laikyta J. Jefimova liko tik trečia, į priekį praleisdama dvi amerikietes – L. King ir Katie Meili. Šioje distancijoje R. Meilutytė liko ketvirta.

Šeštadienį tiek J. Jefimova, tiek R. Meilutytė, tiek amerikietės stos į kovą dėl vietos 50 m plaukimo krūtine finale.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)