Naujienų portale DELFI trečiadienį pasirodė straipsnis „Siūloma uždrausti Lietuvoje pamėgtą žvejybos būdą”, kuriame svarstoma, kad velkiavimas galėtų atsidurti draudžiamų žūklės būdų sąraše. Esą masalus paskui valtis tampantys žvejai išgaudo daug plėšriųjų žuvų, kurių mūsų vandens telkiniuose ir taip labai trūksta.

Tačiau meškeriotojai tokia idėja neliko sužavėti. Žvejų forumuose ir feisbuko grupėse užvirė aršios diskusijos, kuriose siūlymas drausti velkiavimą malamas į miltus. Velkiavimą pamėgę meškeriotojai tvirtina, kad šis žūklės būdas yra lygiai toks pats kaip ir kiti, o kritikams siūlo patiems sėsti į valtis ir pabandyti šiuo būdu sugauti nors vieną žuvį. Tuomet ir įsitikins, kad tai nėra taip paprasta.

„Taip gali kalbėti tik tie, kurie įsivaizduoja velkiavimą kaip masalo tampymą paskui valtį. O iš tikrųjų tam reikia daug žinių, įrangos ir patirties. Aš, pavyzdžiui, džigaudamas daugiau sugaunu, tai gal reikia šį žūklės būdą drausti”, - ironizavo vienas meškeriotojas.

Kitas pridėjo, kad velkiautojai net ir norėdami neišgaudytų visų žuvų, nes juk jiems galioja tos pačios Mėgėjų žūklės taisyklės ir tie patys žuvų limitai. Tad įsivaizduoti velkiavimą kaip kažkokią pramoninę žvejybą yra absurdiška.

Beje, iš žvejų diskusijų aiškiai matyti, kad didelė jų dalis pasisakytų už žvejybos masalui naudojant gyvą žuvelę draudimą. Šis žūklės būdas, draudžiamas daugelyje Vakarų valstybių, plėšriųjų žuvų
ištekliams išties daro didesnę žalą nei velkiavimas.