Visų pirma – pasirinkti dėmesio vertą vietą

Birutės parkas. Pasak Palangos turizmo informacijos centro, ši erdvė vadinama Palangos perlu ir kasmet gražinama, kad taptų dar patrauklesnė poilsiautojams. Birutės parkas įkurtas buvusio šventojo Birutės miško ir Birutės kalno teritorijoje. Peizažinio plano parko projektą grafų Tiškevičių užsakymu XIX amžiaus pabaigoje sukūrė garsus prancūzų architektas Eduardas Fransua Andrė.

Birutės parkas Palangoje

Talentingai suprojektuotas parkas pasižymi didele vaizdų ir nuotaikų įvairove, su meistriškai išvedžiotais takais, aikštelėse įrengtais gėlynais. Čia, buvusioje Tiškevičių dvaro žemėje, iki tol buvo kemsynais apaugusios pelkės. Grafų užsakymu šioje vietoje buvo iškasti tvenkiniai, o gruntas panaudotas būsimo dvaro pylimui. 1897 metais ant jo buvo pastatyti neorenesansinio stiliaus rūmai, kuriuose šiuo metu įsikūręs garsusis Gintaro muziejus.

Birutės parkas Palangoje

Birutės kalnas. Vaikščiodami po vieną gražiausių Palangos vietų – Birutės parką – būtinai aplankykite Birutės kalną. Čia, buvusioje Tiškevičių dvaro žemėje, iki šiol nesunaikintas išliko šimtametis šventu laikytas Birutės pušynas, supantis 21 metrą virš jūros lygio iškilusį, legendomis apipintą Birutės kalną, nuo kurio atsiveria gražus reginys į ošiančią jūrą.

Jūros tiltas. Sunku įsivaizduoti Palangą be jūros tilto – tai vieta, traukianti kiekvieną, atvykusį į didžiausią šalies kurortą. Nuo tilto atsiveria nuostabus vaizdas į kopas, gelsvą paplūdimį ir beribius jūros tolius.

Grafų Tiškevičių alėja. Rekonstruotoji Grafų Tiškevičių alėja tarsi perkelia į praeitį – ši viešoji erdvė alsuoja XIX a. pabaigos – XX a. pradžios dvasia. Atnaujinta alėja – palangiškių padėka kurorto įkūrėjams grafams Tiškevičiams. Todėl ne atsitiktinai alėją puošia dvi skulptūrinės kompozicijos, kurias sudaro bronzinės skulptūros „Grafienė Antanina Sofija Loncka - Tiškevičienė“ ir „Grafas Feliksas Tiškevičius“. Skulptūrų kompozicijas jungia dekoratyvi, nerūdijančio metalo juosta grindinyje, kurioje pasikartojančiu ritmu išgraviruotas Tiškevičių giminės šūkis lotynų ir lietuvių kalbomis „Deligas quem diligas“ ir „Išsirink, ką myli“.

Tiesa, asmenukė visuomet žavingai atrodys ir nuošalesnėje paplūdimio vietoje, kurioje nėra tokio didelio žmonių sambūrio.

Geriausias laikas fotografuotis

Pasak Monikos Adomaitienės, geriausia fotografuotis – ryte, kai saulė dar žemai. Tuomet jos spalvos yra šiltesnės, tolygiau apšviečiamas veidas (vidurdienį, kai saulė aukštai, apšviečia veidą iš viršaus ir sukuria negražius šešėlius po nosimi, akimis). Taip pat, jei atostogaujate populiariame kurorte, ryte prie jūros bus mažiau turistų, tad išvengsite nepageidaujamų žmonių fone.

Vakarinės saulės portretai

Jei visgi svajojate apie gražią profilio nuotrauką, geriausia fotografuojantis vakare pozuoti ne jūros, o paplūdimio fone. Vakarinė saulė tolygiai apšvies jūsų veidą, o jos šilta spalva dar ir paslėps odos netobulumus.


Siluetai

Vakarinės saulės fone galite sukurti gražius siluetus. Pozuojantis žmogus tegu stovi prie jūros profiliu į jus. Jums reikėtų pritūpti – taip žmogus atsidurs dangaus fone. Taip pat telefone galite patamsinti vaizdą, kad dangus būtų ryškus, o siluetas, kaip jam ir priklauso, tamsus.

Apniukusi diena? Puikus metas asmenukei!

Apsiniaukusios dienos yra puikiai tinkamos portretinei fotografijai. Debesys išsklaido šviesą, taip ji tampa švelni, be gilių šešėlių. Kai saulė pasislėpusi, sunku nustatyti kur geriausias apšvietimas. Štai vienas fotografų triukas – ištieskite ranką ir žiūrėkite, lėtai sukdamiesi ratu, kaip keičiasi apšvietimas, kur ranka bus apšviesta šviesiausiai – ten ir fotografuokitės – šioje vietoje geriausias apšvietimas.

Keletas techninių gudrybių

Fotografė M. Adomaitienė pataria naudoti HDR funkciją. HDR – High Dynamic Range, ši funkcija padeda išvengti itin tamsių šešėlių ir itin baltų vietų kadre. Tai ypač naudinga fotografuojant saulėtą dieną – kad veidas nebūtų pernelyg šviesus ir be gilių šešėlių.

Be to, verta išbandyti „grožio“ programas. Dauguma telefonų, įjungus priekinę kamerą, automatiškai įjungia „grožio“ ar pan. režimą, kuris kartais iš žmogaus padaro plastikinę lėlę. Jei nesinori tokia būti, įjungus priekinę kamerą pažiūrėkite, koks režimas veikia ir ką galima nustatyti, pavyzdžiui, kai kuriuose telefonuose priekinės kameros režime galima net didinti akis ar koreguoti veido formą.

Nebijokite nuotraukų iš telefono padailinti programėlėmis. Sumaniai parinktas filtras gali parodyti Jūsų kūrybinę išraišką ir tikrai pagyvinti nuotrauką. Fotografė išdavė, kad dažniausiai pasitelkia „Snapseed“ ir „Instagram“.

Fotografavimo kampas

Gražiausiai atrodysite telefoną laikydami akių lygyje arba kiek aukščiau. Be to, verta pasitelkti asmenukių lazdą – tai tikrai naudingas dalykas. Fotografuojant iš toliau atrodysite proporcingiau, nes darant asmenukę su draugais ir laikant telefoną rankoje jūsų veidas gali atrodyti žymiai didesnis bei platesnis.

O svarbiausia – nepamirškite šypsotis!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)