Savo sodelyje užsiauginame daug ko. Ir daržovių – pomidorų, agurkų, baklažanų, paprikų, morkų, burokų, česnakų, bulvių ir t. t. Ir vaisių – obuolių, kriaušių, vyšnių, serbentų raudonųjų ir juodųjų. Ir žiemai atsargų prisidarome. Konservuojame, verdame, šaldome...

Kokį skanų pyragą žiemą kepu su trintais juodaisiais serbentais perpus maišytais su trintomis avietėmis. Aviečių derlių skiname tik į vasaros pabaigą, o serbentai jau prinokę. Ir štai sekmadienį visai neplanuotai nuklydome į Karoliniškių turgelį. Ir sugundė velnias nusipirkti aviečių! Žinoma, atvežtinės, žinoma, ne tokios kvapios, bet didelės, gražios, tiesiog rinktinės, bet velniškai brangios, 2,5 euro už pusę kilogramo sveriantį indelį (popierinį! Šaunuoliai, pagalvojau, gerai, kad ne permatomas plastikinis, ekologiškiau, ir uoga „kvėpuoja“).

Sandėris įvykdytas, pinigai – uogos, 10 eurų – 4 indeliai. Dėl svorio neapgavo, uogų buvo net daugiau, patikrinau namuose. Grįžusi puoliau tvarkyti, t. y. trinti uogas. Ir ką pamačiau viršutinį uogų sluoksnį nubėrusi į trintuvą? O ten po 2–3–4 sulipusių, supelijusių, sutežusių aviečių „kekės“. Perrinkus keturis indelius praktiškai teko išmesti pilną ne tik išvaizdą, bet ir skonį praradusių uogų indelį. Štai tada ir užviriau. Pagailo laiko iš kito miesto galo grūstis atgal į Karoliniškes ir padaryti atvirkštinį sandorį uogos – pinigai. Vis tik perrinkusi uogas nepatingėjau nufotografuoti ir puoliau prie kompo – visagali DELFI, padėk, gal jūsų Piliečio rubrika išgelbės kitus aklai (kaip aš) perkančius piliečius.

Dabar truputį matematikos: 2,5 euro × 4 indelių = 10 Eur + 2,5 Eur (indelis išmestų uogų). Vadinasi 2 kilogramai aviečių kainavo ne 10, o 12,5 euro, ir antraštėje jokios klaidos nėra. Bet ir rinkodara neblogai dirba. Plastikiniame indelyje akylesni dar supelijusių uogų gali pamatyti... Nevalia... Reikia juos keisti į popierinius. Bet kokį minusą užmačiau! O jei supuvusios ir sutežusios apatinės avietės pradės pro šonus varvėti?! Štai tau ir nauja užduotis rinkodarininkams. Pakaks atostogauti! Kibkit į darbus! O man, tikriausiai, tiktų komanda „Žengte marš uogų į mišką, o ne į turgų!“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Papasakokite, ar pastebėjote išaugusias uogų kainas? Siųskite istorijas ir pastebėjimus el. p. pilieciai@delfi.lt.