„Širdžiai neįsakysi“, „amžius – tik skaičius“ – šie nuvalkioti stereotipai parodo, jog savo jausmų kitam asmeniui kontroliuoti paprasčiausiai negalime.

Nepaisant to, net ir 2017 metais pati idėja, jog susitikinėjate su žymiai vyresniu ar jaunesniu asmeniu, priverčia iš nuostabos kilstelėti antakius.

Tipiškas pavyzdys – nepagrįstas triukšmas dėl naujojo Prancūzijos prezidento 39 metų Emmanuelio Macro‘o ir jo žmonos 64-erių Brigitte Trogneux metų skirtumas.

E. Macronas, pastaruoju metu ir taip nestokojantis žiniasklaidos dėmesio dėl 25 metais vyresnės žmonos, prakalbo apie savo ir mylimosios santykius.

„Jei aš būčiau vyresnis už Brigitte 20 metų, niekam nė sekundei į galvą nešautų, kad mudu negalime teisėtai būti kartu“ – E. Macronas sakė „Le Parisien“.

„Tai, kad ji 20 metų vyresnė, verčia žmones sakyti, jog „šie santykiai negali būti tvirti, jie tiesiog neįmanomi“, – piktinasi Prancūzijos prezidentas.

Nors ir pasitaiko išimčių, santykiai su žymiai vyresniu ar jaunesniu partneriu, kliaunantis tyrimais, dažniau baigiasi ašaromis.

Anot Emorio universitete, Atlantoje, vykdyto tyrimo, kuo didesnis poros amžiaus skirtumas, tuo didesnė išsiskyrimo tikimybė.
Atlikus tyrimus su 3000 žmonių išsiaiškinta, kad skyrybos net 18 proc. labiau tikėtinos poroms, kurių partnerių amžiaus skirtumas 5 metai, negu tarp bendraamžių.

Įdomu tai, kad šis skaičius padidėjo net iki 39 proc., kai tarp tirtųjų partnerių buvo 10 metų amžiaus skirtumas, ir kilo net iki šokiruojančių 95 proc. tarp porų, kurių amžiaus skirtumas buvo 20 metų.

Taigi, koks tuomet yra per didelis amžiaus skirtumas?
Priešingai, nei žmonės linkę tikėti, tyrėjai atskleidžia, kad idealiausias amžiaus skirtumas yra vieneri metai. Tokioms poroms tikimybė išsiskirti yra vos 3 proc.

„Manau, kad turėtume labiau atsižvelgti į partnerių charakterius ir kitus niuansus, o be to, dažniausia skyrybų priežastis anaiptol nėra amžius“, – pasakojo vienas tyrimo vykdytojų Hugo Mialonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (280)