Tritaškius rungtynes pradėję slovėnai didžiąją pirmojo ketvirčio dalį su mūsiškiais žygiavo koja kojon (15:14), tačiau Lietuvos rinktinė per paskutinę dviejų minučių atkarpą pelnė septynis taškus be atsako ir kiek atitrūko – 22:14.

Žaidimo ritmą pajutę lietuviai ėmė pamažu didinti pranašumą, kuris po Arno Beručkos tolimo šūvio jau siekė 15 taškų (36:21). Tiesa, iki ilgosios pertraukos Slovėnijos rinktinė sugebėjo kiek apmažinti skirtumą – 44:33.

Visgi kelialapio į ketvirtfinalį slovėnai atiduoti nenorėjo ir po poilsio minučių bando kibti Lietuvos krepšininkams į atlapus. Ir nors vienu metu komandas jau skyrė tik penki taškai, mūsiškiai nesupanikavo ir greitai susigrąžino kiek saugesnę persvarą – 58:48.

Lemiamame ketvirtyje bendraamžiams iš Slovėnijos dar kartą buvo pavykę šiek tiek priartėti (65:59), tačiau kur kas rimtesnio pavojaus Lietuvos komandai jie nesukūrė. Negana to, ir pati M. Kiltinavičiaus kariauna išleisti pergalės iš savo rankų neketino – surengė galingą spurtą ir pelnytai triumfavo 76:61.

Lietuviai ketvirtfinalyje susirems su Graikijos rinktine, kuri 56:49 palaužė Juodkalnijos krepšininkų pasipriešinimą. Rungtynių pradžia – ketvirtadienį 21.15 val. Lietuvos laiku.

Lietuva: Martynas Echodas 22 (9 atk. kam., 4 rez. perd.), Karolis Lukošiūnas ir Laurynas Birutis (8 atk. kam.) po 18, Laurynas Beliauskas 8 (7 atk. kam., 5 rez. perd.), Arnas Beručka 5 taškai.

Slovėnija: Urbanas Durnikas ir Nejcas Baričius (4 rez. perd.) po 13, Ziga Habatas 10, Nejcas Martincičius 8, Jurijus Macura 7 taškai.

M. Kiltinavičiaus treniruojama Lietuvos rinktinė čempionatą pradėjo C grupėje, kurioje užėmė antrą vietą. Mūsiškiai įveikė Ukrainą ir Latviją, tačiau pralaimėjo Izraelio bendraamžiams.

Tuo metu slovėnai turnyrą pradėjo D grupėje, kurioje liko trečia. Mūsiškių varžovai nusileido Ispanijai ir Serbijai, tačiau buvo stipresni už Italijos krepšininkus.

Kiti aštuntfinalio rezultatai:

Švedija – Islandija 39:73

Turkija – Vokietija 77:80

Izraelis – Italija 79:71

Ispanija – Latvija 96:52

Prancūzija – Čekija 88:61

Serbija – Ukraina 98:63

Ketvirtfinalio poros:

Graikija – Lietuva

Vokietija – Ispanija

Islandija – Izraelis

Prancūzija – Serbija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)