„Ši istorija išties juokinga. Buvau girdėjusi jo pavardę iš savo vaikų, mano dukra jį buvo minėjusi, tačiau jei atvirai, nė numaniau, kas jis toks ir kaip dėl jo alpstama. Vyko atrankos ir pasirinkau Harry dėl jo sugebėjimų, talento, jis puikiai tiko vaidmeniui. Tik po to sužinojau, kad jis yra didesnė žvaigždė, nei visi mes likusieji kartu sudėjus“, – juokėsi 46-erių Ch. Nolanas, su žmona auginantis keturias atžalas.

„Pagaliau užsitarnavau savo dukterėčios pagarbą. Kai tik ji sužinojo, jog filmuojuosi su H. Stylesu, tapo geriausia mano drauge. Atrodo, kad viskas, ką dariau anksčiau tebuvo smulkmena. O štai dabar pagaliau irgi tapau žvaigžde“, – juokiasi M. Rylance’as.

23 metų H. Stylesas pirmiausiai išgarsėjo kaip atlikėjas. Paauglių dievuku tapo, kuomet ėmė koncertuoti drauge su grupe „One Direction“. Dramoje „Diunkerkas“ pamatysime šio muzikanto aktorinį debiutą, čia jis vaidina britų karį Alexą.

Po filmo premjeros užsienyje socialiniame tinke „Twitter“ pasirodė nemažai pagyrų H. Stylesui. Pasak kinomanų, jaunas vaikinas puikiai vaidina, labai matosi jo įsitraukimas į pasakojimą istoriją. Nenuvilia ir jo aktoriniai sugebėjimai.

„Tikiuosi, kad žmonės įvertins vaikinuko pastangas. Tačiau galiu drąsiai sakyti: šis vyrukas – be galo talentingas“, – per spaudos konferenciją H. Stylesui pagyrų negailėjo Ch. Nolanas.

Diunkerko apsuptis ir gelbėjimo operacija „Dinamo“ – vienas herojiškiausių ir žiauriausių Antrojo pasaulinio karo istorijos puslapių. 1940 m. gegužės pabaigoje Belgijos miesto Diunkerko paplūdimiuose Vokietijos kariuomenė apsupo Sąjungininkų pajėgas, sudarytas iš britų, prancūzų, kanadiečių, lenkų, belgų ir olandų karių. Gelbėjimo operacijos „Dinamo“ metu nuo gegužės 26 iki birželio 4 dienos iš Diunkirko pavyko evakuoti 338 226 karius. Tačiau per nacių oro ataką taip pat buvo išžudyta apie 290 000 prancūzų ir apie 68 000 britų kareivių – neskaitant kitų Sąjungininkų aukų bei daugiau nei tūkstančio žuvusių civilių.

„Mūšyje dalyvavusiems kariams tai buvo itin sudėtinga patirtis, nors pati istorija atrodo paprasta ir aiški. Tai ir laikiau didžiausiu iššūkiu ir šią dramą vadinu labiausiai eksperimentiniu filmu iš visų mano sukurtų. Diunkerko kova buvo viena pagrindinių Antrojo Pasaulinio karo ašių“, – teigia 46-erių režisierius.

Karinė veiksmo drama „Diunkerkas“ Lietuvos didžiuosiuose ekranuose pasirodys jau liepos 21 dieną.

Filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją