Ne vieną apdovanojimą pelniusio choreografo Edward Clug netradiciniai sceniniai sprendimai ne vieną gali nustebinti, tačiau pasitelkdamas tamsią sceną ir žinomiausias „Radiohead" dainas jis siekė papasakoti meile, neapykanta ir nusivylimu persmelktą garsiąją aistringą istoriją.

Rusijos „Marinskio" teatro žvaigždės ne tik atgaivino klasikinę Šekspyro pjesę, bet ir suteikė jai modernumo. Choreorgrafas išdavė, kad šiam vienos dalies pasirodymui reikalinga visiška tamsa, todėl scena gali pasirodyti ir niūri. Tačiau svarbiausia čia - meistriški šokėjų judesiai.

Tiesa, skirtingai nei žymiojo dramaturgo pjesėje, Džiuljeta nenusižudo. Dėl nelaimingos meilės kenčianti mergina jaučiasi vieniša ir iškankinta savo jausmų, tačiau rankos prieš save pakelti neišdrįsta.

Tokie choreografo sprendimai nustebino ne vieną, tačiau šaltą vakarą pilnutėliame scena virtusiame kieme žiūrovų netrūko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)