Kiek daug talentingų menininkų pluša savo dirbtuvėlese kurdami šedevrus ir galvodami, kaip išmaitinti šeimą, nes jų pajamos tiesiogiai priklauso nuo parduotų jų sukurtų kūrinių. Kiek daug stipraus vokalo dainininkų, kurie uždarbiauja grodami vestuvėse, nes neturi įtakingų prodiuserių, kurie juos galėtų pramušti į Lietuvos žvaigždžių padanges.

Taigi būti gabiu ir darbščiu yra, švelniai tariant, per maža norint, kad apie tave išgirstų mūsų brangi Lietuva. Užtat užtenka įsidėti dirbtines krūtis, apie tai viešai paskelbti ir dar sukurpti kokią nors istoriją apie neva nepavykusią operaciją ir jau viskas – apie tave rašo internetiniai portalai.

O kodėl nepasinaudojus proga ir neįkūrus atseit muzikinės grupės, kur apie dainavimo sugebėjimus turbūt net nelabai kalbėti reikėtų. Po kelių mėnesių išgirsime, kad jau koncertinį turą po Lietuvą planuoja.

Taigi, ko reikia norint išgarsėti Lietuvoje? Talento, įdirbio? Ne, viso to Lietuvai nereikia. Reikia sukurpti istoriją, papasakoti ją viešai ir viskas – tave jau žinos, o tada jau gali bandyti dainuoti, piešti, šokti, koks skirtumas, ką darysi, apie tave vis tiek rašys internetiniai portalai...

Va tokia ta išgarsėjimo paslaptis. Čia ir slypi Lietuvos išskirtinumas – nereikia būti niekuo norint būti žinomu, panašiai kaip ir su profesija – nebūtina būti gydytoju, kad uždirbtum. Juk žolės pjovėjai gauna daugiau nei gyvybes gelbstintys medikai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo mintimis? Paprieštarauti? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt ir išreikškite savo nuomonę!