Labiausiai skaitytojus domino sporto klausimai ir Lietuvos krepšinio ateitis. A. Guoga džiaugėsi, kad sporto labui jau pavyko iškovoti svarbių pergalių – įrengti modernią areną, be to, ateityje tikimasi daugiau moterų ir merginų iniciatyvos sporto srityje.

„Mes norime padėti visiems žmonėms, vaikams, merginoms, moterims žaisti krepšinį Vilniuje, turėti gerą laiką,“ – lūkesčiais dalijosi europarlamentaras.


A. Guoga taip pat džiaugėsi, kad pavyko likviduoti visas krepšininkų skolas ir žaidėjai šiuo metu gauna jiems priklausantį atlygį. Be to, padedant advokatams tikimasi likviduoti ir likusias skolas rėmėjams.

Konferencijoje aptarti ir A. Guogos interesai didžiosios Lietuvos politikos atžvilgiu. Politikas išreiškė norą stiprinti Vilniaus poziciją: „Mes negalime atsilikti nuo Kauno per daug, mes turim visi susivienyti ir iš tikrųjų Vilniaus meras rodo labai daug noro konkuruoti, labai daug noro padėti.“

Europarlamentaras patvirtino su Vilniaus meru Remigijumi Šimašiumi palaikantis draugiškus santykius, be to, neslėpė simpatijų ne tik liberalams, bet ir konservatoriams. Vis dėlto, kalbėdamas apie savo tolimesnius ketinimus, politikas džiaugėsi esama padėtimi ir tikino, kad jį tenkina Lietuvos interesų atstovavimas EP.

„Mano gyvenimas yra kovoti už visus lietuvius, kad mes būtume europiečiai kad mes būtume NATO, kad mes būtume ES. Aš savo vertybių nekeisiu ir mes niekada to neišsižadėsime. <...> Ką mes gavom iš ES, tai yra laisvas judėjimas. <...> Dabar yra prabanga išsitraukti lietuvišką pasą ir pasakyti, kad mes esame lietuviai, nes mes galime kur norime pasauly važiuoti ir tai turime ginti,“ – euroskeptikams oponavo A. Guoga.