Kai kuriose vietose grandinė buvo įsirėžusi taip giliai, jog jos buvo beveik nematyti. Tuo metu klinikoje nebuvo galinčio gyvūnui padėti gydytojo, todėl buvo perduotas į Deividsono Apskrities Gyvūnų Prieglaudos darbuotojų rankas, kurie sutiko pasirūpinti šunimi. Šie kuo skubiau išlaisvino Figaro iš grandinės, kuri kėlė jam siaubingą skausmą.

„Figaro yra kiek vyresnis nei vienerių metų ir sprendžiant iš to, kaip giliai įsirėžusi grandinė, jis ją nešiojo visą savo gyvenimą“, – „The Dodo“ sakė prieglaudos darbuotoja Paula Barkley.

Gelbėtojai sėkmingai pašalino grandinę nuo šuns kaklo – nuo tos akimirkos buvo akivaizdu, kaip gyvūnui palengvėjo ir koks dėkingas jis jautėsi.

„Figaro yra mielas šuo. Jis pasitikėjo mūsų komanda ir žinojo, jog esame čia tam, kad jam padėtume. Jis puikiai laikosi po vakar atliktos operacijos. Šiandien jį aplankiusius gydytojus jis pasveikino draugišku lojimu“, – teigė P. Barkley.

Vis dėlto, Figaro prireiks laiko visiškai pasveikti, nes grandinė paliko didelę žaizdą ir sukėlė infekciją, kuri šiuo metu yra gydoma.

„Akivaizdu, jog jo būklė pagerėjo nuėmus grandinę. Pasirūpinsime, jog jis gautų viską, ko tik reikia jo gerai savijautai“, – teigė P. Barkley.