• Kai nuderės ankstyvosios daržovės, nelaikykite tuščių lysvių. Supurenę žemę, įterpkite greitai tirpstančių kompleksinių trąšų, ir galite dar pasėti ropių, ridikų (juodųjų, baltųjų ir japoninių), krapų, špinatų. Sodinkite pekininių, žiedinių ir ropinių kopūstų daigus. Vėlai rudenį ir žiemos pradžioje turėsite šviežių daržovių. Daržo pakraštyje pasėkite rūgštynių, rabarbarų.
  • Mėnesio pradžioje tirpiomis kompleksinėmis trąšomis tręškite kopūstines daržoves, vėlyvosios sėjos morkas, burokėlius. Jei nelyja, žemė sausa, augalus kartą į savaitę tręškite per lapus 0,2 proc. trąšų tirpalu (1 šaukštas trąšų/10 l vandens). Geriausia purkšti pavakary, kad neapdegtų jų lapai, kai nekepina saulė ir nėra vėjo.
  • Šiltnamyje pomidorus, agurkus, paprikas, baklažanus kartą per savaitę palaistykite trąšų tirpalu.
  • Šį mėnesį prinoksta žieminiai česnakai. Nevėluokite nukasti ir gerai išdžiovinkite. Kaskite, kai visai išsitiesia žiediniai stiebai. Džiovinkite pavėsyje, nes kaitri saulė jiems kenkia.
  • Daugializdžius svogūnus reikia nurauti, kai tik nudžius laiškai. Paskui 10–12 dienų juos džiovinkite saulėje, kol laiškai ims šiugždėti.
  • Liepą jau kaskite ankstyvąsias bulves. Nepalikite darže bulvienojų ar kitų daržovių lapų, atliekų, nes tai ligų ir kenkėjų šaltinis. Visas atliekas kompostuokite, o ligotas sudeginkite.
  • Būtinai ravėkite ir šienaukite daržo pakraščius, kad piktžolės nesubrandintų sėklų, nes užterš dirvą dešimčiai metų.
  • Nušienavę vejos žolę ar aplink augančias piktžoles, jas kompostuokite. Sausu oru ruošiamą kompostą palaistykite, perkaskite – greičiau mineralizuosis.