Tačiau neverta žaliuoti iš pavydo – yra daugybė paprastų grožio priemonių, kurios prieinamos kiekvienai iš mūsų.

Brightside.me pasidalino keliomis iš jų.

1. Nenuvertinkite apsauginių priemonių nuo saulės naudos

Gražios ir sveikos odos nepavyks išsaugoti, jei reguliariai nenaudosite apsauginių priemonių nuo saulės. Kosmetikos ekspertė Mamie McDonald, kuri dirbo su Madonna, sako, kad visos kitos pastangos bus bergždžios, jei nesilaikysite šios taisyklės.

Kitas garsenybių kosmetologas, dr. Haroldas Lanceris pataria naudoti kremą su SPF ne mažesniu nei 30 – juo tekite veidą kelis kartus per dieną.

2. Neperdžiovinkite odos, jei yra uždegimų.

Daugumoje priemonių nuo spuogų yra benzoilo peroksido, kuris džiovina odą, didina uždegimą ir skatina odos riebalų gamybą. Alkoholis veikia panašiai, todėl naudodami tokias priemones spuogų neatsikratysite. Dr. H. Lanceris rekomenduoja verčiau naudoti salicilo ar pieno rūgšį ir valomąsias molio kaukes.

3. Niekada nepamirškite kaklo.

Kaklas yra kūno dalis, kuri akimirksniu išduoda moters amžių, todėl labai svarbu juo deramai pasirūpinti. Kaklo oda yra plona ir reikalauja tokios pat kruopščios priežiūros, kaip ir veido oda. Rūpinkitės ne tik veidu, ir viskas bus gerai.

4. Odą trinkite ledo kubeliais.

Dermatologė iš Santa Monikos dr. Ava Shamban pataria kelias sekundes patrinti veidą ledo kubeliu – oda bus skaistesnė, jos spalva pagražės. Ši paprasta gudrybė labai veiksminga, nes ledas stimuliuoja kraujotaką, ir oda ima sveikai spindėti.

5. Teisingai laikykite grožio priemones.

Dr. Debra Jaliman rekomenduoja grožio priemonių nelaikyti vonioje, nes nuo šilumos ir drėgmės jų galiojimas greičiau pasibaigs. Veido kremus ir kitas grožio priemones, kurių nenaudojate dažnai, geriausia laikyti šaldytuve.

6. Pasirūpinkite, kad viskas, kas liečia odą, būtų švaru.

Dr. H. Lanceris pataria niekada neliesti veido nešvariomis rankomis. Pagalvės užvalkalą keiskite bent kartą per savaitę, jei jūsų oda sausa ir normali, arba kas tris dienas, jei oda riebi. Nepamirškite retkarčiais nuvalyti savo išmaniojo telefono ekraną.

7. Nenaudokite šveitiklių ir veido kempinėlių, ypač jei jūsų oda linkusi į bėrimą.

Odos priežiūros specialistė iš Beverli Hilso Christie Kidd rekomenduoja niekada nenaudoti jokių abrazyvinių odos priežiūros priemonių (šveitiklių, kempinėlių, šepetėlių), jei jūsų odą beria – tai tik paskatina dar didesnį uždegimą. Bet kokio tipo odą reikia prausti švelniomis priemonėmis be muilo. Ant spuogų tepkite vandens ir aspirino pastą – sumažės paraudimas ir uždegimas.

8. Veido masažas padės atsikratyti ratilų po akimis.

Ole Henriksenas rekomenduoja limfodrenažinį masažą – anot jo, jis mažina ratilus po akimis. Procedūra stimuliuoja limfos apytaką, oda išsilygina, „maišai“ po akimis išnyksta.

Be to, jūs netgi galite darytis tokį masažą namuose – jo nesunku išmokti.

9. Rūpinkitės rankomis.

Rankos reikalauja tokios pat priežiūros, kaip ir kaklas, nes rankų oda taip pat plona ir jautri. Namų ruošos darbus įpraskite atlikti mūvėdamos pirštines ir reguliariai drėkinkite odą kremu. Kremu nuo senėjimo tepkite ne tik veidą, bet ir rankas. Nepamirkite ir apsaugos nuo saulės!

10. Kruopščiai valykite odą.

Dermatologė Debra Jaliman nurodo, kad niekada neitumėte miegoti nenusivaliusios makiažo. Jei dažnai taip darysite, odos poros užsikimš ir atsiras uždegimo židinių. Atrodytų, visos puikiai žinome šią taisyklę, bet labai daug moterų ją ignoruoja.

11. Prieš miegą visada nusisekite liemenėlę.

Kad ir kokių kalbų būtumėte prisiklausiusios (esą miegant su liemenėle krūtys išlieka stangresnės), gydytojai primygtinai rekomenduoja miegoti be liemenėlės. Liemenėlė, ypač kieta ar su vielomis, suvaržo kraujotaką, o tai gali sukelti sveikatos problemų. Be to, tai sukelia odos suerzinimą, negalime ramiai miegoti, nes nepatogu, be to, po petnešėlėmis ir vielomis oda gali patamsėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)