Kol vyksta ginčai, vandalai negailestingai demonstruoja savo nepagarbą Europos čempionams. Neseniai buvo nuniokotos Eurelijaus Žukausko bei Arvydo Macijausko garbei įrengtos krepšinio aikštelės.

Pirmoji nuo vandalų nukentėjo prie „Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos įrengta E.Žukausko garbei skirta krepšinio aikštelė.

Akmeniu buvo sudaužyta krepšinio lenta, kainavusi kelis tūkstančius litų. Mokyklos bendruomenė jau išsiaiškino, kas taip chuliganiškai pasielgė.

Aikštelę nusiaubusio jaunuolio tėvai sutiko atlyginti visus padarytus nuostolius. Jie nupirko naują lentą, vėliau jų lėšomis ant jos turėtų atsirasti ir užrašas, jog ši aikštelė skirta E.Žukausko garbei.

Prieš kelias dienas buvo nusiaubta ir A.Macijausko garbei įrengta krepšinio aikštelė, esanti prie Baltijos vidurinės mokyklos. Vandalai nulaužė vieną krepšinio lanką, išardė aikštelę juosusią vielinę tvorą. Nuostoliai siekia kelis šimtus litų. Aikštelė turės būti sutvarkyta mokyklos lėšomis.

Vandalų apgulties neišvengė ir Sauliaus Štombergo vardu pavadinta krepšinio aikštelė, kuri įrengta prie Gedminų vidurinės mokyklos. Prieš kelis mėnesius piktadariai buvo išvertę aikštelės apsauginius vartus.

Šios ugdymo įstaigos direktorius Aurelijus Liaudanskas teigė, jog mokykla nepajėgi iš savo lėšų samdyti aikštelei saugoti būtiną žmogų. Visas aikšteles bei mokyklų teritorijas saugo viena saugos bendrovė. Ji darbo ėmėsi dar prieš kelerius metus. Tuomet mokyklose buvo panaikinti sargų etatai.

„Džiaugiamės, jog šios aikštelės buvo įrengtos šalia mūsų mokyklos. Tačiau, jei buvo skirta tiek pinigų joms įrengti, savivaldybė turėtų rasti lėšų ir joms prižiūrėti“, - sakė A.Liaudanskas.

Savivaldybės sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo Irenijaus Zaleckio teigimu, aikštelės – mokyklų rūpestis.

Savivaldybė jas įrengė už savo lėšas, žodiniu susitarimu perdavė mokykloms, tad šios ir privalo jomis rūpintis.

„Mieste niokojamos ne tik garsiems krepšininkams skirtos, bet ir paprastos aikštelės. Vandalizmo atvejai ypač padažnėjo, kai mokyklas bei jų teritoriją ėmė centralizuotai saugoti privati saugos bendrovė“, - sakė I.Zaleckis.

Keturios garsiems, iš uostamiesčio kilusiems krepšininkams skirtos aikštelės buvo įrengtos praėjusiais metais. Visas jas įrengti kainavo apie 300 tūkst. litų.