Bjauria ir nežmoniška egzekucija socialiniame tinkle „Facebook“ tinkluose pasigyrusių merginų nuotraukas liepos 5 dieną pamatė gyvūnų globos namų „Klajūnas“ savanoriai ir iškart pranešė policijai. Pareigūnai netruko surasti dvi įtariamąsias.

Jau šeštadienio vakarą, liepos 8 d. abi atsidūrė areštinėje, kur praleido naktį.

Prokurorė Jekaterina Abbakumova DELFI sakė, kad merginos per apklausą prisipažino nukankinusios triušiuką. Jei jos ir toliau bendradarbiaus, byla turėtų greit pasiekti teismą.

Įtariamosioms U. Z. (gim. 1996 m.) ir E. B. (gim. 1997 m.) gresia prarasti laisvę. Šiuo metu merginos išleistos į laisvę, nuspręsta nesikreipti dėl jų suėmimo. Abiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės - pasižadėjimas neišvykti.

Sveiku protu nesuvokiamas merginų elgesys sulaukė didžiulio visuomenės pasipiktinimo.

Ar merginos anksčiau yra su gyvūnais pasielgusios sadistiškai, kol kas neaišku. Nors globos namų „Klajūnas“ darbuotojų žiniomis, joms anksčiau buvo padovanotas ir kačiukas. Merginos socialiniuose tinkluose skelbė, kad su kačiuku pasielgė taip pat.

Tyrėjai dar aiškinasi, ar tai tiesa.

DELFI primena, kad globos namų „Klajūnas“ darbuotojų duomenimis, jų puslapyje internete šios merginos ne kartą skelbėsi ieškančios jaunų gyvūnų – kačiukų, šuniukų ir kitų. Paaiškėjus, kaip jos pasielgė su naminiu triušiuku, gyvūnų globėjai pašiurpo ir pranešė policijai.

Pagal šiuo metu atliekamą tyrimą, tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.
Žiaurus elgesys su triušiu