Įdomus faktas, kad A. Stonio filmas nugalėjo Lenkijos kino favoritą, režisierės Anny Zameckiej dokumentinį filmą “Komunija”, kuris šiais metais Lenkijos Kino Akademijos buvo pripažintas geriausiu Lenkijos dokumentiniu filmu, skelbiama pranešime spaudai.

Festivalyje, dokumentinio kino konkurse dalyvavo 31 filmas.
Lagovo kino fesivalis—vienas seniausių Lenkijos kino festivalių, įkurtas 1969 tais metais.

Festivalis visais laikais pasižymėjo aštriomis diskusijomis, seminarais, laisvos kino minties skleidimu, todėl sovietinės Lenkijos valdžios dažnai buvo ignoruojamas.

Dabar tai viena svarbiausių kino kūrėjų ir kino teoretikų susitikimo vieta Centrinėje Europoje.

Šiuo metu filmas "Moteris ir Ledynas" dalyvauja dviejuose festivaliuose tuo pačiu metu: prestižiniame A klasės tarpatutiniame Karlovy Vary kino festivalyje Čekijoje ir Tarptautiniame Parnu antropologinio kino festivalyje Estijoje, kurio vadovas ir įkūrėjas - legendinis Estijos kino režisierius Mark Soosaar.

Filmas "Moteris ir Ledynas" dalyvavauja pagrindinėje festivalio programoje, taip pat yra atrinktas konkursui, kurio metu šeši festivalio filmai bus rodomi per Estijos televiziją, o Estijos žiūrovai rinks jiems labiausiai patikusį filmą.

Rugpjūčio pabaigoje filmas keliaus į Tarptautinį Makedonijos kino festivalį MakeDox. Po jo A. Stonys yra pakviestas į kasmetinį Kopenhagos kino forumą, kuriame Danijos kino kūrėjamas pristatomi ryškiausi ir įdomiausi metų pasaulio kino kūriniai ir kūrėjai.
Tai jau antras kartas, kai Lietuvos kino režisierius yra pakviestas į šį išskirtinį kino forumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)