Avinžirniai žūklei ruošiami taip pat kaip ir žirniai. Grūdai pirmiausiai užmerkiami šaltu vandeniu ir paliekami mažiausiai 8 valandoms. Po to jie užpilami nauju šaltu vandeniu, puodas statomas ant ugnies ir kai vanduo užverda, kruopos verdamos dar gerą valandą.

Beje, avinžirnius žūklėje gana dažnai naudojantys britų meškeriotojai šiuos grūdus padaro dar patrauklesnius žuvims jiems suteikdami spalvų ir kvapų. Išbandykite šį triuką, jis tikrai paprastas.

Bet kurio prekybos centro kepiniams skirtame skyriuje rasite nedidelių buteliukų, su įvairių spalvų gardžiai ir saldžiai kvepiančiais skysčiais. Šeimininkės juos naudoja kepdamos pyragus, kai reikia dažyti biskvitą ir panašiai.

Taigi, į vandenį, kuriame mirkome avinžirnius, pilame tokio skysčio (jis gali būti braškinis, vanilinis, ananasinis ir dar visoks) ir tik tada užmerkiame grūdus. Tokiame dažytame vandenyje mirkomi avinžirniai įgyja jo spalvą ir aromatą.

Žūklėje jaukinimui galima naudoti natūralius avinžirnius, o ant kabliuko verti spalvotus. Avinžirniai tikrai labai patinka karpiams, lynams, dideliems karosams, o upėse jais galima vilioti šapalus ir ūsorius.